Kinderen aan tafel voor Nationaal Schoolontbijt

LELYSTAD
Het is de week van het Nationaal Schoolontbijt. In heel Nederland ontbijten zo'n half miljoen kinderen samen. De landelijke start was maandag, maar vanaf dinsdag wordt er ook echt daadwerkelijk een ontbijt op de scholen geserveerd.

Op basisschool De Poolster in Lelystad doen vier combinatieklassen en de peuterspeelzaal mee aan de eerste maaltijd van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt is bedoeld om kinderen en ouders op het belang van ontbijten te wijzen. Dit jaar zijn de ontbijtpakketten gezonder dan vorig jaar. Zo is het samengesteld in overleg met het Voedingscentrum.

reacties (10)

 • -Z-

   

  Stop deze commercieel gesponsorde en dus het doel voorbij strevende flauwekul. Schoolkinderen en hun ouders worden voor de gek gehouden. Het Schoolontbijt is enkel voor bedrijven om makkelijk hun logo onder de ogen van kinderen te krijgen. Verwachting is dat zij hun ouders dan vragen juist die schoolontbijtprodukten te kopen... Het Nationaal Schoolontbijt heeft gelukkig haar eigen failliet veroorzaakt door het verbieden van hagelslag en pindakaas. Ongezond ? So what ? Liever hagelslag en pindakaas elke dag op een boterham, dan na schooltijd zakken chips, frisdrank en als avondeten magnetronpizza, in leugenachtig goed vet gebakken friet. Ouders hebben geen tijd, want drukdrukdruk met zichzelf. Hoeveel kinderen zien thuis NIET dat ouders koken en een verantwoorde maaltijd zelf kunnen bedenken en maken ?

  reageer
 • Gert

   

  Alsof een school zich hiermee bezig moet houden! Wat een onzin. Dit hoort toch echt bij de opvoeding thuis. Me dunkt, op school kan men de tijd wel beter gebruiken!

  reageer
 • Paul

   

  Dit is grootste onzin die ik de laatste tijd heb gehoord, 1 maaltijd per dag? Kom nou toch dat is een kwestie van prioriteiten stellen.

  reageer
 • Jay

   

  Ik krijg nog eens een maagkwaal van die voedselbetutteling. Mijn generatie is groot geworden met boterhammen pindakaas, hagelslag en jam! Nee, zuurbrigade, natuurlijk niet ALLEEN MAAR dat. Ik kreeg ook kaas en vleeswaren, elke dag fruit en geregeld verse groente. Maar dat getrut met de hagelslag uitbannen uit het schoolontbijt? BAH, de betutteling ten top!

  reageer
 • nij

   

  ze schreeuwde altijd..melk de witte motor,en nu. .van melk ga je vroeg dood.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maan

   

  Al heb je het niet breed, je hoort je kind niet naar school te laten gaan met een lege maag! Kinderen horen te ontbijten. Als je dat niet leert aan je kind dan ben je in mijn ogen echt verkeerd bezig. Ontbijt is energie voor je lichaam!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hmmm Lelystad staat in de Nationale top 5 als het gaat over kinderen die onder de armoedegrens opgroeien. Dat zijn dus kinderen die al blij zijn met 1 fatsoenlijke maaltijd per dag. Beetje hypocriete toestand dit gebeuren......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom?

  reageer
 • Sam

   

  Geen hagelslag maar wel suikerklontjes?

  reageer
 • Djiekee

   

  Als je een gezond ontbijtpakket wilt hebben moet je juist niet luisteren naar het voedingscentrum.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert