PvdA-GroenLinks wil einde aan geheim overleg over De Deel

EMMELOORD
PvdA-GroenLinks in Noordoostpolder wil een einde aan de geheime overleggen over de toekomst van De Deel in Emmeloord. Onlangs haakte opnieuw een beoogde investeerder voor de ontwikkeling van Emmeloord Centrum af.

Volgens PvdA-Groenlinks is daardoor een nieuwe situatie ontstaan. Mocht er een alternatief plan voor het stadshart komen, dan moeten inwoners daar alles over kunnen weten. Besloten vergaderingen van het college en de gemeenteraad passen daar volgens de partij niet bij.

PvdA-GroenLinks vindt dat het college zelf met een goed nieuw verhaal moet komen. De gemeenteraad moet dit vervolgens in alle openheid kunnen bespreken. Hierdoor zal volgens de partij ook het vertrouwen in de werkwijze van de gemeente weer groeien.

reacties (8)

 • kritiesj

   

  Veel beloven en weinig geven, doet menig gek in vreugde leven. Mensen droom lekker verder, niet B en W leiden onze gemeente, nee de projectontwikkelaar Provast heeft haar poppetjes die het werk doen.

  reageer
 • Polderling

   

  "Mocht er een alternatief plan voor het stadshart komen, dan moeten inwoners daar alles over kunnen weten." Natuurlijk is dan iedereen voor een NIEUW open gesprek waar iedereen aan mee mag doen. Ik kan me vergissen maar volgens mij was dat een van de redenen dat (alle??) toenmalige college partijen daarom 2 jaar geleden ook voor de referendumverordening waren. Stap 1: kijken hoe dit afgewikkeld kan worden Stap 2: doorgaan met veranderd plan of nieuwe investeerder Stap 3: bij afketsen huidig plan kijken naar wat mogelijk is Stap 4: bij een evt. nieuw plan dit (uiteraard) met alle betrokkenen (omwonenden, winkeliers en alle bewoners) bespreken/voorleggen/referendum over houden/peilen/inspreekmomenten etc. wat er maar mogelijk is. Voor nu; succes college, collegepartijen, oppositiepartijen, ambtenaren, BAN en vnl de mensen die achter die groepen schuil gaan!

  reageer
 • Kevin

   

  Wijze woorden van meneer Rien vd Velde, die veel belooft en achter de ruggen van mensen om andere dingen regelt. Zijn worden stellen NIETS voor. We horen wel, wat er gebeurt op de Deel. Pvda, maak je liever druk om andere belangrijkere zaken, zoals de Zorg.

  reageer
 • sjonny

   

  In dit jaargetijde ontstaat vaak mist. En zie je veel spinnen. De politici zijn net spinnen in het web van Provast. En nu maar afwachten wie, wie opvreet. Of wordt weer eens tijd voor een duur adviesbureau.

  reageer
 • Visgraat

   

  De Deel terug in handen van de burger, een goeie zaak. Dat begint bij openbaarheid van de stand van zaken. Laten alle partijen zich aansluiten, en opniew beginnen met wat we hebben: een groot plein in het centrum, waar we blij mee mogen zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • whoknows

   

  er kunnen een paar redenen zijn om in het geheim te vergaderen, *ze schamen zich van wat er al gebeurd is, *Ze hebben zelf niet meer de regie in handen, *Provast wil niet te veel pottenkijkers hebben, *of ze denken zelf dat zij de beste onderhandelaars van de wereld zijn. Ik denk zelf dat alle punten van toepassing is, alleen jammer dat een groot gedeelte van de bevolking met de verkiezingen dat niet wou inzien, en zich lieten verleiden door de kerk om vooral op die partij te stemmen.

  reageer
 • ger.

   

  vertrouwen in de gemeente???

  reageer
 • bergerac

   

  Zijn er misschien verkiezingen in aantocht dat de pvda en groenlinks wakker geschud zijn? Ze hebben er altijd zonder morren aan meegedaan en nu er kritiek komt zijn ze opeens tegen het geheime overleg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert