VVN wil geen bord voor brommobiel

ALMERE • Di 4 november 2014 | 16:16 • Dinsdag 4 november 2014 | 16:16
Veilig Verkeer Nederland wil geen bord voor brommobielen langs de weg. Dat zegt de organisatie in reactie op de oproep van Almeerder George Jones.
Hij rijdt zelf in zo'n voertuig en wil een bord langs de Parelleldreef waarop staat dat brommobielen daar zijn toegestaan.

Jones zegt last te hebben van agressie in het verkeer, omdat veel mensen niet weten dat brommobielen zijn toegestaan op wegen waar zestig en tachtig kilometer wordt gereden. Een verkeersbord zou daar verandering in moeten brengen.

Veilig Verkeer Nederland vindt dit geen goed plan. Volgens de organisatie zijn verbodsborden duidelijker voor het verkeer, maar is dit overbodig omdat brommobielen op veel wegen zijn toegestaan. Daarnaast adviseert VVN deze bestuurders om wegen te mijden waar harder dan zestig kilometer per uur wordt gereden.

VVN krijgt bijval van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Die vindt borden niet nodig, omdat het eerder regel dan uitzondering is dat brommobielen gebruik maken van de rijbaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel