Meer betaalbare woningen voor acute gevallen

ALMERE
Zowel het CDA als de PvdA in Almere vinden dat er snel meer betaalbare woonruimte beschikbaar moet komen voor acute gevallen.

De Almeerse CDA-fractie vindt dat de urgentieregeling verruimd moet worden voor gezinnen met kinderen ouder dan achttien jaar. Als dit soort gezinnen op straat komt te staan, komen ze nu niet in aanmerking voor snelle plaatsing in een sociale huurwoning. De PvdA wil dat er een corporatiehotel komt in Almere. Hierin kunnen Almeerders die acuut een dak boven hun hoofd nodig hebben tijdelijk onderdak vinden. Nu moeten deze mensen aankloppen bij familie of vrienden.

Het CDA en de PvdA dienen deze voorstellen donderdagavond in tijdens de Politieke Markt.

reacties (6)

 • markpb

   

  Dus net als het bus hoekjes duo moet ik mezelf flink in de schulden werken, een heleboel handicappen bedenken, me buren en instanties flink op de kast jagen, het liefst nog een tv optreden ertegen aan en dan krijg ik van de gemeente straks de helpende hand! en dat met voorrang! nieuwe carrière kansen dus!! beroeps hulpverkrijger! volop kansen voor de toekomst!

  reageer
 • Ikbenik

   

  Ik dacht dat Almere helemaal geen urgentie regeling kende?? Dus hoezo verruimen. Ze zullen het eerst moeten opstellen.

  reageer
 • Cor H

   

  waarom wordt door die partijen dan wel gied keuring gegeven voor de verkoop van 1600 sociale woningen? hoe houd je de huurwoning "nood" structureel decennia in stand? zo dus.

  reageer
 • Antje

   

  Helemaal mee eens.. Daar dacht ik ook aan toen ik het bericht las. Maak er appartementen van .. Als voorbeeld in Amsterdam het oude GAK-gebouw daar zijn nu ook appartementen van gemaakt.

  reageer
 • Joost

   

  Een groot deel van het gebouw wordt al een paar jaar gebruikt als flexwerk ruimtes

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • piet

   

  het oude leaseplan pand staat al zeker 13a14 jaar leeg bouw die om tot corporatie hotel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert