Wethouder slaat eerste paal stadskas

ALMERE
Wethouder Mark Pol van Almere slaat donderdagmiddag de eerste paal voor een stadskas in de tuin van Zorgcentrum De Kiekendief.

De kas moet ervoor gaan zorgen dat bewoners van de Kiekendief en wijkbewoners van de wijk meer met elkaar in contact komen.

In de kas zal het hele jaar door gezaaid en geoogst worden. Het is de bedoeling dat er naast typisch Nederlandse groenten ook tropische groenten in zullen worden verbouwd.

reacties (7)

 • Jos

   

  Zou mooi zijn als eens uitgezocht wordt waar het geld vandaan komt.... uit de zorgpot, van de gemeente of is het een overtollige kas van de Buitenvaart? En dan ook uitzoeken of de kas een wens is van de bewoners en de wijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vriend qwerty, alleen al het idee dat er elders geld wordt uitgegeven aan iets moois stuit de vrienden Jos en Ger tegen de borst. Naijver, jaloezie, de kift, ressentiment etc.

  reageer
 • qwerty

   

  waar staat dat de gemeente betaalt? er staat alleen dat een wethouder de eerste paal slaat. je reactie is daarmee nogal suggestief.

  reageer
 • Jos

   

  Vriend .W. In je reactie zeg je dat het de bedoeling is... Van wie eigenlijk, van de bestuurders, beleidsmakers of managers die het geld deze keer niet aan directe zorg willen besteden? In het artikel word in iedere geval niet duidelijk dat het een uitdrukkelijke wens van de buurt en de bewoners is.

  reageer
 • Ger

   

  Jos heeft groot gelijk. Idee bedenken is mooi, geld opstrijken nog mooier. Maar dan na enkele jaren slopen zonder geld terug te geven. Oh nee dat kost weer geld. Kansloze actie!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Vriend Jos, het is de bedoeling dat "(...)bewoners van de Kiekendief en wijkbewoners van de wijk meer met elkaar in contact komen.". Dus: dat gaan die mensen zelf doen. Geen bediening.

  reageer
 • Jos

   

  Wordt er ook iemand bijgeleverd die jaarrond de gewassen kan verzorgen. In Almere zijn we goed in stenen (bouwen) maar na stapelen komt de inhoud en dan wordt het een stuk moeilijker.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert