PVV wil duidelijkheid over neveninkomsten college

ALMERE
De PVV in Almere wil weten waarom de gemeente nog niet bekend heeft gemaakt hoeveel geld burgemeester en wethouders vorig jaar hebben verdiend met hun nevenfuncties. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

Sinds 2010 moeten bestuurders bekend maken welk werk ze er bij doen en hoeveel ze daarvoor betaald krijgen. Maar volgens de PVV is de informatie over 2013 nog altijd niet beschikbaar. De partij wil ook weten hoeveel tijd burgemeester en wethouders hebben besteed aan hun nevenfuncties.

Daarnaast vraagt de PVV hoeveel geld de gemeente vorig jaar kwijt was aan wachtgeld voor oud-wethouders en aan reiskosten voor wethouders die niet in Almere wonen.

reacties (4)

 • Freek_B

   

  Ik wordt langzaam een beetje moe van deze onzinnige opmerking die elke keer weer door een of andere pipo geroepen wordt. Leer nou eens wat het verschil is tussen politici en bestuurders. Het gaat hier dus om bestuurders!! Daarvan is in de wet opgenomen dat men geen bijbanen MAG hebben. Als in men mag niet ergens anders in loondienst zijn. Men mag of enkel bezoldigde (vergoeding voor geinvesteerde tijd, GEEN LOON) functies vervullen die bij het werk van burgemeester of wethouder horen (b.v. voorzitter zijn van een samenwerkingsverband zoals de veiligheidsregio) danwel een bezoldigde functie die daar NIET met het ambt samenhangt. En daar gaat het nu net om. Bestuurders dienen in eerste plaats zich bezig te houden met hun primaire functie, namelijk bestuurder zijn! Er is al jaren gezeik dat bestuurders meer bezig zijn met hun lucratieve nevenfuncties ipv dat ze zich maximaal inzetten voor de burgers. Vooral Jorritsma is koning in het sprokkelen van bezoldigde advies en voorzitterschapjes. 23 geloof ik op dit moment.. Gemeenteraadslid of provinciale statenlid is per definitie een nevenfunctie, want het is GEEN fulltime baan. Er is dus niks op tegen om te combineren met andere werkzaamheden. Sterker nog, het is juist de bedoeling van de wetgever dat men er iets naast doet. En bovendien zijn er geen 1e of 2e kamerleden van de PVV meer die zowel in de 1e of 2e kamer zitten, en nog ergens in de provincie of gemeente meedraaien Kortom, het gemekker van Jos is weer typisch een voorbeeld van het mekkeren omdat het de PVV is, zonder ook maar iets te snappen van het onderwerp..

  reageer
 • Freek_B

   

  Ik wordt langzaam een beetje moe van deze onzinnige opmerking die elke keer weer door een of andere sukkel geroepen wordt. Leer nou eens onderscheid wat het verschil is tussen politici en bestuurders. Het gaat hier dus om bestuurders!! Daarvan is in de wet opgenomen dat men geen bijbanen MAG hebben. Als in men mag niet ergens anders in loondienst zijn. Men mag of enkel bezoldigde (vergoeding voor geinvesteerde tijd, GEEN LOON) functies vervullen die bij het werk van burgemeester of wethouder horen (b.v. voorzitter zijn van een samenwerkingsverband zoals de veiligheidsregio) danwel een bezoldigde functie die daar NIET met het ambt samenhangt. En daar gaat het nu net om. Bestuurders dienen in eerste plaats zich bezig te houden met hun primaire functie, namelijk bestuurder zijn! Gemeenteraadslid of provinciale statenlid is per definitie een nevenfunctie, want het is GEEN fulltime baan. Er is dus niks op tegen om te combineren met andere werkzaamheden. Sterker nog, het is juist de bedoeling van de wetgever dat men er iets naast doet. En bovendien zijn er geen 1e of 2e kamerleden van de PVV meer die zowel in de 1e of 2e kamer zitten, en nog ergens in de provincie of gemeente meedraaien Kortom, het gemekker van Jos is weer typisch een voorbeeld van het mekkeren omdat het de PVV is, zonder ook maar iets te snappen van het onderwerp. Hou dan gewoon je mond dicht...

  reageer
 • kees

   

  Die zullen zij dan ook keurig opgeven. Hoezo? Zij doen er niet geheimzinnig over...

  reageer
 • Jos

   

  Hoe zit het met de dubbelinkomsten van de PVVers? Zitting nemen in de eerste of tweede kamer en dat combineren met provinciale staten en gemeente raad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert