Asbest na brand nog niet helemaal weg

EMMELOORD
Het asbest dat is vrijgekomen bij de grote brand op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord is nog niet helemaal opgeruimd.

De gemeente Noordoostpolder heeft asbest verwijderd van de openbare weg en van daken, maar het bedrijfsterrein aan de Produktieweg waar de brand plaatsvond moet nog worden gesaneerd. De eigenaar van het terrein is daarover in gesprek met de verzekeraar. De gemeente houdt de situatie in de gaten en bekijkt of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn.

De brand in Emmeloord zorgde zaterdag 25 oktober voor grote zwarte rookwolken boven woonwijk De Zuidert. De brandweer riep omwonenden op hun ramen en deuren te sluiten.

reacties (1)

 • RL

   

  Hoe discutabel is dit nou allemaal. Als je nu een najaarsstorm door dat gebouw heen krijgt, ligt het werkelijk overal verspreid. Terwijl, als je zelf een plaatje asbest in huis wil laten verwijderen, er een leger mannen met witte pakken de boel professioneel op komen ruimen. Wat is nou de waarheid rondom asbest???

  reageer
 • anomien

   

  ja zo krom is alles.

 • Marco

   

  1 vezeltje inademen wat vervolgens in je borstvlies blijft hangen, is voldoende om over 20 jaar borstvlieskanker te krijgen. En daar ga je dood aan. Ik maak het (helaas) mee van zeer dichtbij.

 • Henk

   

  Het is niet gezond.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert