Moeder richt stichting op voor overleden zoons

ALMERE
De moeder en oma van de overleden Almeerse broers Shaka en Miguel Panduwinata hebben een stichting opgericht om kansarme jongeren in Indonesië te laten studeren. De broers kwamen om bij vliegramp MH17 in Oekraïne. De stichting heet 'Shaka and Miguel MH17: dreams can come true'.

Volgens de nabestaanden hadden beide broers niks toen ze vier jaar geleden vanuit Indonesië naar Nederland kwamen. Ze werkten zich met wilskracht omhoog en deden waarvan ze altijd al gedroomd hadden.

Via de stichting hoopt moeder Samira Calehr dat kansloze jongeren in Indonesië ook hun dromen waar kunnen maken.

reacties (7)

 • had het niet beter kunnen verwoorden. Helemaal mee eens

  reageer
 • Ron

   

  Dez reactie is voor degene die het dus nodig vond om respectloos te reageren. Gelukkig is deze al verwijderd. Kijk, dat jij als kansarme in Nederland niet goed hebt kunnen leren en begrijpend lezen kan Samira met haar gezin niets aan doen. Wanneer je op school wat beter had opgelet, had je misschien begrepen dat dit een stichting is,waar jij niet aan hoeft te doneren en de gemeenschap geen geld kost. Wanneer je dus had opgelet had je kunnen lezen dat dit om een project gaat om kansarme Indonesische kinderen IN Indonesië te laten leren. Dat zij als Nederlandse vrouw 4 jaar geleden in haar eentje naar Nederland terug is gekomen om haar kinderen ( die ook het Nederlanderschap hadden)een beter perspectief te kunnen bieden, geeft alleen maar aan dat zij de rol als alleenstaande moeder op zich heeft genomen en er niet voor weg is gelopen. Het siert haar dat ze nog de kracht heeft na het verlies van twee van haar drie zoons dat zij zich evengoed inzet voor kansarme jongeren in Indonesië Begrijp je het nu of moet je eerst nog een litertje azijn hebben voordat je weer kunt reageren.

  reageer
 • maan

   

  Wat een respectloze reactie. Deze moeder is in 1 klap 2 kinderen kwijt geraakt, en dan plaats jij zon respectloze reactie. Het geld moet weer naar het buitenland!!! Beetje meer respect!

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Persoonlijk denk ik dat wat meer respect op z'n plaats zou zijn. Dit zijn de moeder en oma van twee jongens, die hun dromen graag wilden waarmaken. Deze droom is wreed verstoord. De jongens kwamen uit Indonesië, dus is de landkeuze van deze dames niet zo gek lijkt me. En nee, 'ze' kunnen niet alleen hier leren, maar ook in Indonesië. Het is juist de bedoeling dat kansloze jongeren IN Indonesië hun dromen kunnen waarmaken.

  reageer
 • Bianca

   

  Wow duidelijk weer een reactie van iemand die gelukkig niet in zo'n land is geboren en gewoon hier de kansen heeft liggen! ik vind het geweldig wat die moeder doet want ze had ook in bed kunnen liggen huilen maar ze doet iets positiefs ermee en dat is alle respect waard! veel kracht en liefde voor zo'n liefdevolle moeder die iets voor anderen kinderen wil betekenen terwijl haar eigen kinderen beiden zijn omgekomen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • klopt voor ver weg want helaas is daar de mogelijkheid niet om optimaal te studeren,duidelijk weer een reactie van iemand die gelukkig niet in zo'n land en zulke omstandigheden geboren is! die moeder doet iets nuttigs met dit trieste gebeuren ipv in haar bed liggen huilen en niet meer verder gaan omdat haar zoons beide omgekomen zijn. alle respect voor deze moeder en heel veel steun voor haar in deze moeilijke tijden!!!

  reageer
 • piet

   

  goed bezig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert