MS-patiënt blij met subsidie voor medicinale cannabis

LELYSTAD
Thea Laffra uit Lelystad kijkt uit naar het moment dat medicinale cannabis als officieel medicijn geregistreerd wordt. Haar dochter heeft MS en rookt momenteel wiet die haar moeder voor haar uit de coffeeshop haalt. De zorgverzekering vergoedt de kosten van medicinale cannabis niet. Daarnaast is het maar de vraag hoe lang haar dochter het roken nog kan volhouden.

Het komt Laffra daarom goed uit dat de provincie Flevoland de ontwikkeling van medicinale cannabis steunt met 150-duizend euro subsidie. Afgelopen vrijdag overhandigde gedeputeerde Jan-Nico Appelman een cheque aan de directeur van Spirocan. Een bedrijf dat is opgericht om verdampers te ontwikkelen waarmee patiënten de medicinale cannabis makkelijk kunnen innemen.

Spirocan gaat ervan uit dat medicinale cannabis binnen vijf jaar als officieel medicijn geregistreerd te hebben.

reacties (5)

 • ©RMP

   

  Je moet het niet willen dat patiënten ook nog eens een gevecht tegen de bierkaai met zorgverzekeraars moeten leveren om vergoeding. De tijd lijkt rijp om deze medicinale plant uit de criminele hoek te halen. Onafhankelijke informatie over cannabis als medicijn vind je op: http://medicinale-cannabis.startpagina.nl/

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wiet kan ook in de soep.

  reageer
 • Gert

   

  Jeroen, misschien niet zo snel oordelen. Alsof we altijd allemaal maar weten wat er wel of niet is, alsof we allemaal altijd maar weten wat goed of fout is. Ik begrijp de moeder in wat ze zegt. Als MS ervaringsdeskundige weet ik ook dat cannabis helpt is het verzachten. Fijn dat er meer mogelijk wordt op dit gebied.

  reageer
 • Hans

   

  de huidige verdampers kost meer kracht voor een MS patient dan roken, weet je wel waar je over hebt?

  reageer
 • Jeroen

   

  Druk maken over hoe lang ze het roken nog kan volhouden, terwijl de verdampers al jaren te krijgen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert