Marktkoopman wil verbod fietsers op markt

LELYSTAD
Een marktkoopman uit Kampen wil dat fietsen en scooters verboden worden op het plein van de zaterdagmarkt in Lelystad. Hij roept in een brief aan burgemeester en wethouders op, om dranghekken te plaatsen voor de ingang van de markt met een verbodsbord voor al het verkeer.

Het probleem met de fietsers en scooterrijders is volgens de marktman ontstaan na de vernieuwde marktopstelling. De kramen staan sinds kort op het fietspad.

Volgens de koopman is door de gemeente al gezocht naar een oplossing. Regels zouden het direct verbieden van fietsen en scooters onmogelijk maken. Maar volgens hem is er geen tijd voor maandenlang vergaderen over een mogelijk alternatief omdat er dan ernstige ongelukken gaan gebeuren.

reacties (41)

 • Jan Stender

   

  Veel winkelend publiek is tegenwoordig stinkend lui Alleen als er iets daadwerkelijk gekocht wordt,dan stapt men van de fiets of snorscooter af Fatsoenlijk over de stoep of markt met de fiets aan de hand is er niet meer bij Wat is daar mis mee? Kom eens met die luie togus van dat zadel af Ik begin steeds meer een hekel aan deze maatschappij te krijgen,waar voor veel mensen alles te veel is Okay,misschien ben ik een ouwe zeikerd,maar het is mij nu meerdere keren overkomen,dat ik bijna van m,n sokken ben gereden,door lui die denken dat de markt of gewoon een stoep een fietspad is

  reageer
 • Rinus

   

  Er is geen fietspad, maar een Groenslinkse witte strepen route die geen enkele fietser respecteert. Het is overigens in heel Nederland gebruikelijk dat als er ergens markt is de overige functie van straat, weg, plein, parkeerplaats of fietsroute even voor een dag niet van toepassing is.

  reageer
 • Frans

   

  Die marktkoopman uit Kampen lijkt me ook niet tevreden denk ik hoe ze geprobeerd hebben om de markt zo gezellig mogelijk te maken en probeerd via deze weg over fieters en brommers te hebben die door paden van de markt gaan.Het is nieuw en even wennen maar ook de marktmeesters doen hun best om het soms ongezellig winkelcentrum het zo gezellig te maken.want wat zou het centrum zijn zonder de markt!

  reageer
 • Henk

   

  Volgens mij gaan er een paar dingen fout hier. Het stadhuisplein is idd geen marktplein. Al zo lang als ik weet is de markt op t agoraplein. Een paar jaar geleden heeft de gemeente een paar lijntjes getekend op t agoraplein welke een 'fietspad' moeten voorstellen. Er was dus eerst een markt en later een fietspad. De markt stond echter altijd gewoon lekker 'knus' op elkaar en er was geen ruimte op dat moment om t fietspad te gebruiken. En terecht want als t zo druk is moet je er niet willen fietsen, dat heet fatsoen. Echter sinds enkele weken is de markt wat meer naar de randen verplaatst waardoor het fietspad weer te gebruiken is. De reden waarom dit gedaan is weet ik niet. Maar t oogt niet echt als een markt daardoor. Daarbij gaan de faalhazen dus blijkbaar ook weer op de fiets door de massa heen. Volgens mij hoeft het alleen terug gedraaid te worden en de markt als vanouds dichter op elkaar te plaatsen. Ja mensen het kan zo makkelijk zijn.

  reageer
 • Henk

   

  Leest u even de eerste zin. Daar staat toch echt dat de koopman op t stadhuisplein de fietsen wil verbieden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Als iedereen zich kan gedragen lijkt het me niet nodig. Daarbij de gemeente jaagt eerst iedereen de auto uit en de fiets op met hun parkeerbeleid en t groene Carree En dan zouden ze nu iedereen verplichten de fiets ook te laten staan. Hoewel t voor de markt krankzinnig is als er mensen op fietsen. Terwijl ik dacht dat de markt op t agoraplein os en niet op t stadhuisplein.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies: alles wat je niet bevalt gewoon laten verbieden.

  reageer
 • maan

   

  De markt staat al meer dan 30 jaar op dit plein, dus ver voordat daar een fietspad kwam!! Dus niet de markt moet weg maar het fietspad zal weg moeten. En hoe verzint iemand het om over een markt te fietsen. 1 keer per week omfietsen is weer teveel gevraagt!!

  reageer
 • maan

   

  Er stond wel markt op Stadhuisplein. Dat is inmiddels na zoveel reacties veranderd door Omroep Flevoland. Het zou alleen fijn zijn als ze dit ook even melden!!

  reageer
 • geesje

   

  ze hebben het stadhuisplein veranderd in zaterdag markt en een andere foto logisch dat niemand het meer snapt en 100 meter lopen met boodschappen is veels te ver voor mij wel tenminste

  reageer
 • ABS

   

  Ik begrijp dus, niet alleen nu maar regelmatig gezien de reacties op soortgelijke topics, dat fietsers menen het alleen recht te hebben op het reilen en zeilen van het centrum omdat ze te bedonderd zijn om 100 meter te lopen vanaf een plaats waar ze gewoon hun fiets kwijt kunnen (bijvoorbeeld naast de Agora). Dan pleit ik, onder het mom gelijke monniken gelijke kappen, dat er een buslijn aangelegd gaat worden door het centrum zodat mensen die met het openbaar vervoer gaan niet eerst van het busstation naar het centrum/de markt hoeven te lopen. (P.S. redactie: plaats dit maar onder het kopje onzinnige opmerkingen net als alle opmerking die pleiten voor fietsgebruik in het centrum.)

  reageer
 • Lely

   

  En ik vind dat jij verboden moet worden !

  reageer
 • Herman

   

  Jij bent dom. Die marktkraampjes hebben niets te zoeken op een FIETSPAD, stomme regeling van het gemeentebestuur.

  reageer
 • roy

   

  Rare van bericht... De markt staat al.sinds paar jaar op fietspad. Ook voor de nieuwe indeling vannde markt... Maar dat je fietsers moet weren over de markt te rijden, ja mee eens... Zelf gezien hoe een kindje van 5 bijna onderste boven werd gefietst.

  reageer
 • Ronja

   

  Volgens mij wordt er niet goed gelezen, er staat, "op het plein van de zaterdag markt". Er staar nergens dat het op het Stadhuisplein is...... De opstelling is verandert, maar dat heeft er volgens mij niets mee te maken, want de vorige opstelling stond ook over dat fietspad/fietsbaan heen. Gewoon door blijven fietsen op of tijdens een markt dat doe je toch niet. Je ergert jezelf en het winkelend publiek. Je kan een andere route kiezen en er omheen rijden, doe ik ook.

  reageer
 • jade

   

  He? de markt stond hiervoor toch ook al gewoon op het fietspad? Zo veel is er niet veranderd. Juist rommeliger geworden met al die vrachtwagens die ze nu niet meer verder op parkeren maar kriskras laten staan achter de markt. Dus wie moet wat veranderen? Prima fietsers achter de kramen langs maar dan ook die vrachtwagens verder op weer parkeren.

  reageer
 • Carry

   

  Lekkere reactie weer. Dus mensen die niet kunnen lopen of zeer moeilijk lopen mogen volgens jou dus nergens komen. Blijf zelf achter de geraniums zitten heb je ook geen last van een ander!

  reageer
 • edje

   

  ben ik ook dom een markt op een fietspad welke mafklapper doet dat.. op een fietspad staan heb je een gaatje in je kop of zo

  reageer
 • Ria

   

  Ik ben het helemaal me Claudia eens Fietsers en scooters niet meer in het centrum. Je kan er niet eens behoorlijk lopen of je wordt omver gereden. En voor de scootmobiel maar 5 km een slakkegang dus ook die mensen rijden je omver. Het is altijd uitkijken en helemaal als je met kleine kinderen loopt. Dit is in het Lelycenter precies zo.

  reageer
 • ikke

   

  Ook zonder de nieuwe opstelling stond de markt op het fietspad... gewoon niet fietsen in de stad dat is de algehele oplossing.

  reageer
 • Andree

   

  Het is markt en het plein met fietspad is afgezet voor overige verkeer om daar de markt op te bouwen. Het is heel normaal dat je op een markt niet mag fietsen. Helaas zijn de burgers in Nederland nogal van de opstelling dat ze zich met fiets en andere voertuigen niet door afzettingen laten leiden. Dus nu is het hier heel logisch om de afzetting en bescherming van markt te verbeteren. En wel onmiddellijk.

  reageer
 • Serge

   

  Ik vind dat de markt verboden moet worden. Alles is immers via het internet te koop.

  reageer
 • maan

   

  Nee ik snap het ook niet. Markt staat niet op Stadhuisplein en staat al meer dan 30 jaar op zaterdag op het Agoraplein!

  reageer
 • Toos

   

  Op de dinsdag markt in het Lelycentre mogen toch ook geen auto's rijden als de markt er is. Dan ook geen fietsen waar dan ook!!

  reageer
 • U woont zeker zelf midden in het centrum, lekker makkelijk met zware boodschappen zo van de supermarkt naar huis, of neemt u een karretje mee naar de voordeur?

  reageer
 • Albert

   

  Direct invoeren ook gelijk die irritante elktrische invalide wagens weren uit dit gebied.

  reageer
 • DCB

   

  Dit nieuwsbericht bevat volgens mij ook niet de juiste informatie nee.. Pff

  reageer
 • DCB

   

  Nee hoor! Dit is volslagen onzin!

  reageer
 • pop

   

  weer wat te zeiken eerst dit dan dat als er maar geklaagt kan worden. het is mij een doorn in het oog dat autos je bijna onderste boven rijden ja ze hebben een pas . kinderen zijn niet veilig en een klein groepje fietsers die verpesten het voor de mensen die rustig door het gebied fietsen gaan.

  reageer
 • J'accuse

   

  Uit Kampen!? Heb je de Geerstraat en de Oudestraat wel eens gezien op bijv. zaterdag??

  reageer
 • Rinus

   

  De markt staat niet op het Stadhuisplein!

  reageer
 • frits

   

  Dat lijkt me een strafbaar feit. Je mag niet zo maar obstakels op de openbare weg plaatsen.

  reageer
 • frits

   

  Onzin. Haal dan liever die markt daar weg van dat fietspad. Wie verzint er zoiets doms? Ruimte genoeg in het Stadshart. En ernstige ongevallen? Overdrijven is ook een vak. Wees blij dat mensen fietsen.

  reageer
 • rob

   

  weer zo'n onzin maatregel voor een paar kraampjes.!

  reageer
 • Herman

   

  Dus de kraampjes staan nu OP HET FIETSPAD en dan willen zij de fietsers verbieden, die zich op het fietspad willen verplaatsen?. Ben ik de enige, die deze logica NIET snapt?

  reageer
 • Kaan

   

  Onzin

  reageer
 • rze

   

  ik snap niks van dit artikel... stadhuisplein.... daar is a geen fietspad en b geen markt.. het marktplein (agorahof) daar is het fietsen nog nooit mogelijk geweest op marktdag. omroep flevoland of kampense marktkoopman, verklaar u nader!

  reageer
 • cil

   

  ook auto's en vrachtwagens

  reageer
 • geesje

   

  op het stadhuisplein staan geen kramen daar kan rustig gefietst worden

  reageer
 • Ariana

   

  Gewoon een paar pallets met spullen overdwars op het fietspad zetten. Dan regelt het zichzelf.

  reageer
 • claudia

   

  hellemaal mee eens ze moeten het door de stad in voeren de verbod op fietsers en scooterrijders en niet alleen op de markt door de helle stad invoeren .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert