Files na verkeersongelukken op N50

NOORDOOSTPOLDER
Door twee verkeersongelukken op de N50 ontstonden er maandagochtend veel files tussen Emmeloord en Kampen.

Een bestuurder van een personenauto raakte rond 05:30 uur bij Kampen zwaargewond door een frontale botsing met een vrachtwagen. Volgens de politie moest de automobilist uitwijken voor een tractor. De bestuurder van de tractor is aangehouden omdat hij daar niet mocht rijden. Na dat ongeval is de N50 enige uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Rond 07:00 uur botsten bij Ens drie auto's op elkaar. Daarbij raakte één bestuurder, een vrouw uit Emmeloord, licht gewond.

Foto's: Stefan Verkerk

reacties (33)

 • Bromsnot

   

  Klets niet zo. Groot licht moet je voeren zo lang het kan. Bij ander verkeer in de buurt kan het niet. Dan is meestal voldoende licht van de andere voertuigen om contouren en objecten te zien. Had de personenwagen groot licht gevoerd dan had hij de vermoedelijk slecht verlichte aanhanger van de tractor wel gezien. Overigens had de bestuurder een noodstop moeten maken en had niet zonder zicht moeten proberen in te halen.

  reageer
 • Dick

   

  Grootlicht??? Weet je wel wat je roept? Je verblind tegenliggers ermee. En die heb je daar nog al eens. Verder had grootlicht hier niets uitgemaakt. Jij verwacht geen trekker die 40km/u rijdt op een autoweg. Dat is gewoon altijd fataal.

  reageer
 • De oude wielrennert en autorijder.

   

  Groot licht zoveel mogelijk aan op onverlichte wegen! Dimlicht is echt te weinig om 100 of 120 km/h te rijden.

  reageer
 • Bakker

   

  Elders gelezen dat het een tractorbestuurder uit Ede was. De kans dat een boer vanuit Ede in de richting van de Noordoostpolder rijdt is nihil dus de generaliserende aanname dat het een 'boer' kan volgens mij de ijskast in.

  reageer
 • Joe

   

  Dick ik begrijp niet zo goed waarom jij dit podium gebruikt om je eigen rijgedrag de hemel in te prijzen. Vind ik gelet op de ernst van wat gebeurd is misselijk en niet gepast.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JeeBee

   

  Nee, het is niet goed dat een tractor op de N50 rijd (tenzij voor bermonderhoud of andere werkzaamheden). Maar 20 km/u?? De meeste kunnen tegenwoordig met gemak 50, sommigen zelfs 60-70. Dan reed deze wel erg langzaam! En 5.30 uur midden in de nacht? Dan sta bijna dagelijks op! Slaap lekker.... O ja, het kan ook best een loonwerker of aannemer zijn geweest, niet alle tractoren worden bestuurd door 'boeren'.

  reageer
 • niks beters te doen dat op mensen fitten? zeker zelf geen leven het is nu wel duidelijk wat je zegt het is al erg genoeg voor die automobilist

  reageer
 • Martin

   

  Beste Dick, wat een frustraties zeg! Je kan natuurlijk nooit een land als Duitsland vergelijken met Nederland betreft het verkeer maar dat moet jij weten lijkt mij.. Mag ik raden dat je in een zwarte lease auto rijdt en dat je denkt dat je een hele ervaren goede chauffeur bent? Lees anders wat wetenschappelijke onderzoeken over snelheid en oorzaken in het verkeer.. Voor de slachtoffers en bekende hiervan heel veel sterkte

  reageer
 • Nopper

   

  Daar hoort gewoon geen trekker op de N 50 en dat heeft verder niets te maken met hoe groot en hoe hard je rijdt er is niemand die daar een trekker verwacht op dat tijd stip wat moet hij daar in het donker

  reageer
 • Ariane

   

  Het is niet onwaarschijnlijk dat dat toch nog kan komen. Maar laten we het beste hopen.

  reageer
 • tijn

   

  gelukkig doen de wiel rennerts..... t wel

  reageer
 • veeboer

   

  nou dick, een echte trucker denk ik? altijd alles beter weten en gewoon zo denken van ik ben groot met mn truck (en mond) en je hoeft mij de regels niet te leren. hard rijden heeft wel degelijk invloed op een ongeval. rijd jij maar eens met 5 kmu tegen een boom oid en met 50 kmu, voel je het verschil wel!

  reageer
 • Kees

   

  De bestuurder is alleen niet dood gelukkig dus zal geen dood door schuld worden

  reageer
 • Nicht

   

  Nee hoor hij leeft gelukkig nog! Maar het is niet best.

  reageer
 • Martin

   

  Nou nou Dick, jij hebt er echt verstand van zo te horen! Snelheid is wel degelijk een factor waarom er aanrijdingen gebeuren.. Je praat over inhalen wanneer het niet kan en geen voorrang verlenen bij het invoegen.. Zou het kunnen dat er mensen zijn die de te hoge snelheid van een andere weggebruiker niet goed inschatten waardoor er een aanrijding plaatsvind? En zou het kunnen dat de remweg te groot wordt als je te hard rijdt en een noodstop wilt maken.Wegen zijn niet voor niks gemaakt voor bepaalde maximum snelheden..

  reageer
 • Kor

   

  Het was geen boer die daar reed maar een loonwerker. Waarom krijgen wij als boeren altijd de schuld

  reageer
 • nee bestuurder is niet dood maar zwaargewond ik hoop dat alles goed komt met de bestuurder veel sterkte voor zijn familie en vrienden

  reageer
 • Steven

   

  Is de bestuurder overleden?

  reageer
 • Erik

   

  Dick volgens mij stelt deze persoon gewoon vragen. Niet zo scherp reageren. Beetje vriendelijk houden

  reageer
 • uhm

   

  ik ben blij dat jij ten aller tijden een tractor (ipv trekker) verwacht op deze weg.

  reageer
 • Bennie

   

  Boeren ik krijg er steeds meer een hekel aan op de weg. Ze voelen zich heer en meester met hun gevaartes. Vooral dat jonge spul.

  reageer
 • Moi

   

  Er staat niet dat er iemand is overleden toch? Maar dat hij een straf krijgt lijkt me juist.

  reageer
 • kritiesj

   

  Het is gewoon verschrikkelijk wat daar gebeurt is. En dat gezeur over snelheid heeft er niets mee te maken. Het ongeluk is veroorzaakt door een stomme boer die meende daar wel even te kunnen gaan rijden. Overigens niet de eerste keer dat die boeren ongevallen veroorzaken. Sterkte en Gods kracht voor het slachtoffer.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  De enige oorzaak en verantwoordelijk voor dit ongeluk is de bestuurder van de tractor die de verkeersregels aan zijn laars lapt om wat rijtijd te besparen. We mogen toch rekenen dat hij een dood door schuld aan broek krijgt.

  reageer
 • veeboer

   

  dus toch te hard gereden, je mag daar 100 maar als het niet verantwoord is om die snelheid te rijden/ niet zichtbaar is wat er voor je zit MOET je zachter rijden. dat die trekker daar voor werkzaamheden aan de weg reed is ook een punt dan stonden er zeker ook wegwerk borden!

  reageer
 • Andree

   

  Google maps van het artikel staat op de Ramspolbrug terwijl het volgens informatie elders door de tractor met lading veroorzaakte ongeluk bij de IJsselbrug plaats vond. Klaarblijkelijk reed de tractor in de nacht zonder achterverlichting anders is het wat onwaarschijnlijk dat je een voertuig met aanhanger niet ziet. Duidelijk is wel dat je op onverlichte wegen zo veel mogelijk met groot licht moet rijden.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Een tractor met 20km/h op een N-weg? Wat is dat voor een rarigheid? En dan midden in de nacht. We mogen toch hopen dat de boer van die tractor in hechtenis wordt gehouden. En goed lang ook.

  reageer
 • Albert

   

  Een schande dat er nog steeds zo n weg bestaat met dat vele verkeer wat er dagelijks overeen gaat. Er wordt ook veel te hard gereden en tekort op elkaar.

  reageer
 • Koffeman

   

  Beste reageerders: RTV Oost heeft iets meer info: "De bestuurder van de auto reed van Kampen in de richting van Emmeloord toen hij plotseling moest uitwijken voor een voor hem rijdende tractor met dubbele aanhanger. De auto kwam op de linkerbaan van de weg frontaal in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen." Dus was het geen kwestie van spookrijden, maar helaas een onverwachte tractor op de weg. Hoop dat de bestuurder van de auto het er levend vanaf brengt. Maar als je ziet hoe de auto eruit ziet, vree ik het ergste. :(

  reageer
 • piet

   

  te hard rijden op de N50...Dat is haast onmogelijk, rij er dagelijks maar de dag dat ik gewoon 100 kan rijden moet nog komen...veel sterkte voor het (de) slachtoffer(s)

  reageer
 • HK

   

  Kom vanaf Kraggenburg dagelijks over de N50 rond het tijdstip van 5.30 uur. Er wordt inderdaad hard gereden en te pas en te onpas ingehaald. Zie ook bijna dagelijks auto's komend vanaf Emmeloord net over de IJsselbrug op de N50 draaien om zodoende de afslag naar Wärtsila te pakken. En tja de politie staat dan met een lasergunnetje langs de weg van K'burg naar Ens, misschien dat ze daar eens een tijdje kunnen gaan staan.....

  reageer
 • Andre

   

  Op dat stuk op de brug en ervoor is er toch 2x2 en vangrail? Dan werd er spook gereden?

  reageer
 • wordt Veelste hard gereden daar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert