Huiskamerstijl voor stadhuisplein populair

LELYSTAD
De voorkeur van Lelystedelingen gaat voorlopig uit naar de huiskamerstijl voor het Stadhuisplein. Dat blijkt uit de tussenstand op de website van de gemeente.

Inwoners kunnen sinds vorige week hun stem uitbrengen voor de nieuwe invulling van het plein. Er kan nog een week op de drie thema's worden gestemd via de website van de gemeente Lelystad.

Het thema dat de meeste stemmen vergaart, wordt gerealiseerd.


reacties (12)

 • Freek

   

  Ze zouden meer kroegen moeten doen daarzo

  reageer
 • geesje

   

  een goede uitlaatplaats voor honden zo te zien

  reageer
 • Jon

   

  Wat is er mis met het groenonderhoud in het Karveel? Ziet er prima uit hoor.

  reageer
 • ed

   

  Bezuinigen, snoeien en rooien van het openbaar groen in verschillende wijken o.a. Karveel omdat het onderhoud te duur zou zijn en dan wel een huiskamer vol bewerkelijk groen maken op het stadhuisplein. Stem op nr. 2, veel ruimtelijker en de lijnen (dijken) passen meer bij de Zuil van LELY !

  reageer
 • ron

   

  ik vind goed initiatief en er zitten 2 heel aardige ontwerpen bij. dat .. welk plein dan ook.... invloed heeft op de aanzuigende werking tbv het winkelen ; daar geloof ik o,o % in het gaat dus om het plein Nu is het plein en de straten om je dood te schamen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Komt goed uit! Een van de ontwerpen heeft een fontein.

  reageer
 • Joke

   

  Zozo, met u erbij wordt het allemaal een stuk leuker hoor.

  reageer
 • Louise

   

  Voor de azijnpissers hier misschien nog een leuk fonteintje toevoegen waar ze hun azijn in kunnen laten klateren.

  reageer
 • Sem

   

  Alle 3 de ontwerpen vind ik geen toegevoegde waarde leveren aan het winkelen, maar als ik de ontwerpen zo zie, dan zat dat ook niet in de vraagstelling. Vraag is dus, wat wil je hier nu mee bereiken gemeente? Het enige waar we zeker van kunnen zijn is dat de kosten voor groen onderhoud omhoog gaan. In de wijken verloedert alle groen, er wordt niet meer gemaait en gesnoeid onkruid staat toren hoog onder het mom van bezuinigingen omdat het te duur is. Maar dat geldt dan blijkbaar niet voor het stadhuisplein want daar planten we nu maar extra groen dat goed onderhouden moet worden, anders ziet het er binnen de kortste keren niet meer uit. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik had er kleine units laten plaatsen zodat er zich kleine boetiekjes konden vestigen in ruimte die wel betaalbaar is. Als je dit een leuke uitstraling had gegeven van hout ofzo en het plein verder gezelliger aangekleed, had je misschien nog extra winkelend publiek getrokken. Want dat is waar het aan ontbreekt en die trek je niet met een paar bomen en plantjes.

  reageer
 • johan

   

  een huiskamer haha. lijkt meer een verwilderde achtertuin

  reageer
 • Wouter

   

  Ik snap 1 ding niet. De gemeente Lelystad moet 7 miljoen bezuinigen, maar gaat wel een dergelijk project uitvoeren. Ik begrijp, dat de gemeente Lelystad het stadshart aantrekkelijker wil maken. Maar waarom op deze zeer dure wijze. De gemeente Lelystad heeft dit kunstje al eerder uitgehaald. Bij het begin van de crisis in 2008 heeft de gemeente Lelystad destijds besloten het gemeentehuis voor enkele miljoenen te verbouwen. En nu maar klagen over (dreigende) tekorten.

  reageer
 • j.

   

  trouwens een leuk initiatief!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert