NOP stelt ambities Wellerwaard definitief bij

EMMELOORD
De plannen voor het recreatiegebied Wellerwaard bij Emmeloord zijn officieel bijgesteld. De gemeenteraad heeft daar maandagavond mee ingestemd.

In het nieuwe concept speelt woningbouw een veel minder belangrijke rol dan in eerdere plannen. De gemeente heeft dat moeten doen omdat er maar beperkte belangstelling is voor de geplande luxe huizen in Wellerwaard.

De opbrengst van huizenverkoop wordt in het nieuwe concept daarom lager ingeschat. Volgens wethouder Hans Wijnants loopt de gemeente hierdoor minder financieel risico. Bij de verdere ontwikkeling van het gebied zal natuur en recreatie de boventoon voeren.

reacties (5)

 • Ikke

   

  Het is er prachtig geworden Straks heerlijk genieten daar..

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Her en der in ons land afschrikwekkende voorbeelden die het debacle Wellerwaard hadden kunnen voorkomen. Niet naar kijken, vooral niet luisteren, gewoon dom doordoen. De hoop van de Gemeente Noordoostpolder lijkt nu gevestigd op de lokale 'oliebaron' Van Staveren! Of toch niet ...... ? Nou ja, De Wellerwaard is een geslaagde, maar voor de NOP-burger dure grap! ;-)

  reageer
 • Saartje

   

  Onzorgvuldige besluitvorming bij project Wellerwaard. De gemeenteraad moest, zonder geïnformeerd te zijn, dit voorstel wel aannemen anders ging er € 5 mln. subsidie verloren. Onder aanvoering van CDA (burgemeester en college/raad) begint de gemeenteraad meer en meer op 'Mounty Pythons flying circus' te lijken.

  reageer
 • Hoe kan het toch dat iedereen dit al wist, behalve ons gemeentebestuur.

  reageer
 • hansie

   

  Gelukkig dat is maar goed ook. Verbaasd me overigens wel dat er weinig belangs stelling is voor de zogenaamde luxe huizen. Denk als ze minder luxe waren er wel meer belangstelling voor is. Het word al met al wel een prachig gebied straks.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert