Tegenbegroting GL ontziet onderwijs, cultuur en sport

LELYSTAD
GroenLinks in Lelystad heeft een tegenbegroting gemaakt die onderwijs, welzijn, cultuur en sport ontziet.

Die sectoren hadden vorige week forse kritiek op de bezuinigingsvoorstellen van het college van burgemeester en wethouders. De organisaties zeggen dat die bezuinigingsvoorstellen veel te ver gaan en in strijd zijn met eerder gemaakte afspraken.

De tegenbegroting van GroenLinks is op het stadhuis doorberekend en klopt. De partij wil onder meer fors bezuinigen op Citymarketing en het werven van bedrijven.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  "Ook GroenLinks luistert dus alleen naar de inwoners waar het uitkomt." - ik denk dat GroenLinks, net als alle andere partijen trouwens, de mening van haar kiezers vertegenwoordigt. En dat is niet de meerderheid, zoals we allen weten. Het zou inconsequent zijn je op een groen, cultureel en sociaal programma te laten kiezen, en daarna alleen achter de standpunten van de meerderheid te gaan staan; GroenLinksstemmers zouden het niet begrijpen.

  reageer
 • Flopje

   

  Hmmmmm . . . . Doet de gemeente wan ontwikkelingshulp dan?

  reageer
 • maan

   

  Bezuinigen op sport betekend niet dat er minder geld naar verenigingen gaat, maar dat er bezuinigd word op bewegingsonderwijs. Dus gym op de scholen en aangezien dat kinderen tegenwoordig al te weinig lichaamsbeweging hebben doordat ze naar school gebracht worden met de auto, en ze alleen maar games spelen zou dat niet verstandig zijn. Bewegingsonderwijs word gegeven door docenten van Sportbedrijf Lelystad!

  reageer
 • Maartje

   

  Wat? Nee serieus, Groen Links wil stoplichten verwijderen en zo 35,000 besparen. Sorry, is deze partij helemaal gek geworden? We weten allemaal nog hoeveel ongelukken er zijn geweest op de Groene Carre met fiietsers en voetgangers. Helaas honderden incidenten in 3 jaar tijd. Na het plaatsen van de stoplichten 0 ! En deze groene partij wil voor 35,000 besparing deze oversteekplekken weer levensgevaarlijk maken? Nee stop 80,000 in de groene winkel in het oude postkantoor waar nooit iemand komt. Jullie maken jezelf ronduit belachelijk.

  reageer
 • gj

   

  Maar dan liever niet op taalonderwijs!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  De inwoners hebben aangegeven dat er vooral bezuinigd moet worden op stadspromotie. Dat doet GroenLinks keurig. De inwoners vonden echter ook dat er bespaard moet worden op duurzaamheid, sport en cultuur. Dat doet GroenLinks dus niet goed. Ook GroenLinks luistert dus alleen naar de inwoners waar het uitkomt. Dat GroenLinks verkeerslichten op wil heffen, vind ik onbegrijpelijk. Wat is er zo sociaal aan verkeersongevallen? Zo lekker is de Groene Carre nu al niet over te steken, en aan de Oostranddreef zijn de verkeerslichten gloednieuw. Bezuiniging op de ondersteuning van het college is wel terecht. Het college moet zelf de financiele gevolgen van de vijfde wethouder maar oplossen.Of de verhoging van de leges realistisch is, vraag ik mij af. En de parkeerexploitatie, dat is al jarenlang een drama. Daar rekent GroenLinks zich rijk. Dat ook GroenLinks nog steeds het stadhuis op vrijdag wil sluiten, is ook klantonvriendelijk. Al met al is GroenLinks beter op weg dan het college, maar ook de begroting van GroenLinks vergt nog wat aanpassingen.

  reageer
 • Mariska

   

  promoten werkgelegenheid? Ik kan me voorstellen dat Groen Links daarop tegen is. Stel je voor er komt werkgelegenheid uit voort. Gads nee toch.

  reageer
 • marc

   

  Het werven van bedrijven moet men zeker niet op besparen dat is nu eenmaal de motor waarop de economie van lelystad draait. Want hoe meer bedrijven zich hier vestigen hoe meer banen hoe minder uitkeringen. En als er wat bespaard word op sport en cultuur is dat echt geen probleem hoor deze organisaties dienen hun boekhouding eens goed door te kijken en dan zijn er zat mogelijkheden. Iedereen moet nu eenmaal de broekriem aanhalen in deze tijd.

  reageer
 • vdb

   

  En er kan ook nog bezuinig worden op ontwikelingshulp

  reageer
 • Iwan

   

  Goed nieuws! Zo blijft de leefbaarheid van de stad behouden! Zeker de moeite waard om door de andere partijen een bekeken te worden deze begroting. Want zeg nou zelf, wat is een stad zonder onderwijs, cultuur en sport. Dan hoef je niets meer te promoten, dan is de stad dood.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert