Zonnepanelen op dak stadhuis Almere en Lelystad

FLEVOLAND
De gemeenten Almere en Lelystad willen zonnepanelen op het stadhuis. Op die manier willen ze de uitstoot van CO2 verminderen en het elektriciteitsverbruik duurzamer maken.

Voor het project 'Zon op Gemeentedak' werken de twee gemeenten samen met Amstelveen en Uithoorn. De gemeente Almere gaat op zoek naar een leverancier voor de zonnepanelen. Die moeten uiteindelijk op 13 daken van de gemeentelijke gebouwen komen.

Om het project voordelig te houden, wordt gezocht naar een leverancier die alle zonnepanelen op eigen kosten aanlegt en 15 jaar lang onderhoudt. De gemeenten betalen dan een vergoeding voor deze dienst.


 

 

reacties (9)

 • Koos

   

  Er zijn ook al lease constructies voor particulieren. Ik heb zelf zo'n aanbod gehad, maar dan verpakken ze het verhaal leuk. Kwam uiteindelijk gewoon op operationele lease uit en dan moet je toch gauw zo'n 15 jaar met de installatie doen. De vraag is of je dan al niet 3x met goedkopere installaties bent ingehaald waaraan je niet mee kunt doen, omdat die van jouw nog niet is afbetaald.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die zouden dan eens met hun bank moeten praten, of met een leasemaatschappij.

  reageer
 • avd

   

  prima initiatief. burgers worden ook gestimuleerd hette doen, maar zij dienen het zelf te betalen. waarom gaat de gemeente "leasen". ?? dat is uiteindelijk altijd duurder. vreemde zaak.

  reageer
 • ikke

   

  Een terugverdientijd van 7 jaar is voor particulieren ("kleinverbruikers"). Bij grootverbruikers zal de terugverdientijd langer zijn omdat ze niet met 0,23 euro per kiloWattuur kunnen salderen.

  reageer
 • San

   

  Ik heb het niet over deze groep. Er zijn binnen de gemeente grenzen genoeg professionele bedrijven die door deze eisen ook buiten spel gezet worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hk

   

  Het wordt wel tijd ja dat gemeentes dit eindelijk gaan doen, met het rendement van zonnepanelen, in een jaar of 7 heb je de investering volledig terugverdiend en vervolgens zo'n 20 jaar lang *gratis* stroom. Wel miljoenen (miljarden?) van ons zuurbetaalde belastinggeld in een garantieloze IJslandse bank parkeren maar zo'n eenvoudige win-win investering laten liggen, schandalig!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kruimelaars en hobbyisten hebben op zo'n project ook niks te zoeken.

  reageer
 • San

   

  Ik vind het een actie wel de lusten en niet de lasten. Hoe kan een normale partij hier aan mee doen. Alleen de grote hebben deze buffers. Dank gemeentes.

  reageer
 • Inwoner

   

  De provincie had beloofd dat we konden participeren hoe wordt dit ingevuld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert