Bouw van flat in de Wierden kan doorgaan

ALMERE
De Raad van State heeft het bezwaar tegen de bouw van een flat in De Wierden in Almere Haven ongegrond verklaard. Een groep bewoners van de Hoekwierde is tegen de bouw van de flat van acht verdiepingen in hun wijk.

Volgens hen is er op de beoogde bouwlocatie een klein natuurgebied, dat al jarenlang door vrijwilligers wordt onderhouden. Ook zouden er beschermde planten groeien.

Volgens de gemeente Almere is nieuwbouw nodig om de achterstandswijk Hoekwierde te verbeteren. Een appartementengebouw op die locatie past binnen die plannen. De Raad van State stemt hiermee in.


reacties (5)

 • huurder

   

  Ik zal dus echt nooit een huis kopen in Almere. Heb je nu nog een mooi uitzicht, dan weet je dat er over een paar jaar een flat voor je huis staat. Enorm zonde allemaal. Toen ik hier kwam wonen in 1982 was Almere de groenste stad van Nederland. Door jarenlang PvdA/VVD-beleid is het een grote grijze woestijn geworden.

  reageer
 • ron

   

  zo veel is er nu ook weer niet veranderd hoor. Moet je in Poort gaan wonen .. ben je te vroeg dan heb je ook een mega kans dat je een afgrijselijk pand tegenover je krijgt

 • wierde

   

  prop maar vol !!!! :(

  reageer
 • Poortbewoner

   

  'Achterstandswijk Hoekwierde'? De Hoekwierde is juist het beste stukje Wierden!

  reageer
 • Gerard

   

  Ik vraag mij af waar deze berichtgeving vandaan komt. In de Hoekwierde hebben wij bericht gekregen dat e.e.a. 6 weken langs benodigd is voor het doen van een uitspraak. Dus waar komt deze info vandaan????

  reageer
 • ron

   

  doe er dan wel de juiste foto bij want de foto van deze locatie gaat de uitspraak niet over en is geen Hoekwierde (maar op de locatie van deze verkeerde foto is eveneens een appartementsgebouw bedacht) NB overigens verbaasd mij de uitspraak van de rechter niet want in een eerdere zaak van een andere locatie (achter de Rozenwerf en bij de Uithof) heeft de raad van state ook het plan geaccordeerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert