Herrieschopper vliegtuig niet de cel in

ALMERE
Een man uit Almere, die twee jaar geleden zoveel herrie schopte in een vliegtuig dat het toestel onderweg naar Brazilië een tussenlanding moest maken, hoeft daarvoor niet de gevangenis in. De Almeerder was dronken, rookte aan boord, schreeuwde en bedreigde medepassagiers en cabinepersoneel.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde de 48-jarige man tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 240 uur. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog negen maanden celstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk.

In het vonnis stelde de rechtbank onder meer het niet nodig te vinden de man twee jaar na dato nog naar de gevangenis te sturen.

reacties (6)

 • Flevoburger

   

  Volgens mij staat er vast wel ergens in een wet dat wanneer je iemand anders schade toebrengt jij voor deze schade aansprakelijk bent. Rechters kunnen , puur op basis van de wet, in veel gevallen van crimineel gedrag behoorlijk streng "corrigerend" optreden. Het zijn juist de "onderbuikgevoelens" ( of misschien wel het ontbreken van buikspieren ) waarop de veelal slappe uitspraken zijn gebaseerd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De scheiding der machten, altijd lastig te begrijpen. Maar....het OM kan nog in beroep. Daartoe wellicht aangespoord door de Minister van Justitie.

  reageer
 • Voor het geval het NIET weet, de rechters hebben geen enkele maatschappelijke verantwoording, maar werken volgend de WET, dus niet naar onderbuik gevoelens.

  reageer
 • Annie

   

  Vast een incidentje.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De Almeerder was dronken, rookte aan boord, schreeuwde en bedreigde medepassagiers en cabinepersoneel...... Gevolg een dure tussenlanding. Als het goed is staat de rechtspraak in dienst van de maatschappij. Strafmaatregelen dienen het negatieve gedrag a. te bestraffen en b. in de toekomst te voorkomen. Ik neem aan dat de man in ieder geval aansprakelijk is gesteld voor de door zijn gedrag gemaakte extra kosten? ( dat is natuurlijk een grapje want op dat gebied is de NL rechtspraak al jarenlang totaal failliet en heeft iedere realistische geloofwaardigheid verloren ) Maatschappelijk respect voor de NL rechtspraak? Het is steeds vaker pure minachting. Maar goed, rechters worden voor het leven benoemd en zijn tegenwoordig blijkbaar verschoond van enige vorm van maatschappelijke verantwoording.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mar

   

  da's snel verjaard

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert