Verkeerslichten op twee kruisingen Cinemadreef

ALMERE
Er worden verkeerslichten geplaatst op twee kruisingen van de Cinemadreef, de kruising met de Charlie Chaplinweg en met de Hollywoodlaan. Dat staat in het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere 2013 - 2020. Gemeente Almere laat weten dat de werkzaamheden in 2016 worden uitgevoerd.

Omdat er steeds meer verkeer rijdt over de Cinemadreef moet afslaand verkeer in de middenberm en vanuit de zijwegen steeds langer wachten. Auto's die toch de Cinemadreef op willen, nemen volgens de gemeente ook steeds meer risico om toch de weg op te komen.

Volgens wijkagent Jeffrey Halsema zijn de verkeerslichten hard nodig omdat er de afgelopen tien jaar acht ongevallen zijn gebeurd op de kruisingen. In april van dit jaar raakte er nog een motorrijder zwaargewond nadat hij tegen een auto botste. De kosten voor de verkeerslichten worden geraamd op 600.000 euro.

reacties (11)

 • Lex

   

  Deze persoon is denk ik niet in staat te begrijpen waarover dit artikel gaat. Ik zeg: man, blijf lekker in Almere wonen en vermaak je overdag met de film Back to the Future. Ben je tenminste van de straat. Je ziet het trouwens ook aan het tijdstip van de reactie. Dat is een tijdstip waarop andere mensen aan het werk zijn. Vliegauto's....pffff

  reageer
 • -Z-

   

  Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat met vliegauto's of zo .... Kun je als gewoon mens nooit meer buiten lopen zonder het risico op een neerstortend vliegautootje. Want nog erger dan automolisten nu al zijn zal iedereen dan zeker zijn eigen weg zoeken dwars over langs rond om anderen heen. Leuk he, medemensen ...

  reageer
 • ron

   

  verkeerslichten zijn prima op elkaar afgesteld. je praat echt onzin. maar misschien denk jij dat ze zijn afgesteld op 80 km per uur ; ja dan heb je een 'probleem'

  reageer
 • Jaap

   

  Waarom niet gewoon een rotonde? Is voor de doorstroming veel beter en vermindert het aantal ernstige ongelukken. Verkeerslichten zijn slecht voor verkeerscirculatie. Aanrijdingen veroorzaken bij verkeerslichten net zoveel ellende als een gewone kruising.

  reageer
 • Willem

   

  Ja, doen! Nog meer stoplichten als horde neerplanten voor mensen die dat super bereikbare stadshart in willen. Die Veluwedreef is nu al hell, met totaal niet op elkaar ingestelde verkeerslichten. Wellicht nog het idee om ook nog een aantal extra rotonde's met fietser/voetganger voorrang aan het repertoire toe te voegen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Apart om het ongeval van de motorrijder erbij te halen. Dat had totaal niks met verkeerslichten te maken. Dat was roekeloos rijgedrag van de motor

  reageer
 • Hans

   

  dat wordt een verschuiving van de aanrijdingen naar het type kop staart

  reageer
 • michael

   

  tja iedere dag veel getoeter omdat men met z'n 2 of 3 in de middenstukken gaam staan, maar verkeerslichten zo kort na de veluwedreef is ook vragen om problemen volgens mij.

  reageer
 • Filmwijker

   

  Hoeveel doden moeten er nog vallen

  reageer
 • filmwijker

   

  Voor de helft van de kosten wil ik het verkeer ook wel regelen daar! ;-) Geen idee dat dit zo vreselijk duur is.

  reageer
 • Thijs

   

  dat is daar wel nodig ja!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert