GS: Opzet OMALA nu niet veranderen

FLEVOLAND
Het college van Gedeputeerde Staten vindt dat de opzet van OMALA, de Ontwikkelingsmaatschappij Airport Almere Lelystad op dit moment niet veranderd hoeft te worden.

Volgens gedeputeerde Jan-Nico Appelman is dat op een later moment wellicht wel aan de orde, maar nu wil hij wachten op het zogenaamde luchthavenbesluit. Als het Rijk dat besluit heeft genomen wordt duidelijk in hoeverre het vliegveld in Lelystad zich kan ontwikkelen.

OMALA werd 6 jaar geleden opgericht om het bedrijventerrein bij het vliegveld te ontwikkelen. Onlangs bleek uit een evaluatie van Omroep Flevoland dat er nog geen meter grond is verkocht, en dat er ook nog geen banen zijn gecreëerd. Dit stond wel in het businessplan op basis waarvan Lelystad, Almere en de provincie miljoenen euro's voor OMALA hebben uitgetrokken. Sommige Statenleden stelden OMALA woensdag ter discussie.

reacties (7)

 • Louise

   

  Als de overheid niet vooruit denkt komt er nooit wat van de grond. Hoe denk je dat de polder is ontstaan? En wat dat heeft gekost?

  reageer
 • Dirk

   

  De uitbreiding van Airport zal niet direct leiden tot verkoop aan nieuwe investeerders, dat weet iedereen. Op z'n vroegst zal het vanaf 2020-2023 interessant zijn. Dan moet het zich eerst nog wel bewijzen. Airport uibreiden is prima. De overige gronden op bijvoorbeeld Airport zelf, Oostervaart en ook in Almere zijn veel interessanter in de eerste fase. Wellicht te overwegen voor het nieuwe colllege in 2015 om tijdelijk de financiering te bevriezen. Opstarten is relatief eenvoudig, bij vraag de grond naar behoefte aanbieden daar gaat het om. Als de doelstelling is om stug door te gaan in afwachting lijkt het meer de welbekende prestige ipv resultaatgedreven politiek. Het gaat hier niet om de gedeputeerde maar de bestuurlijke daadkracht van de Provincie als geheel. Durf ook eens koers te wijzigen zou ik zeggen.

  reageer
 • euro

   

  victor muller wil wel verhuizen extra subsidie erbij en spijker lomt wel

  reageer
 • Boterhead

   

  Ja, daarom is het wel jammer dat dit punt onderbelicht blijft. En de zeurpieten hebben i.d.d. weer iets om over de zeiken. Jammer voor deze mensen want uiteindelijk komt dat besluit er toch wel..... Alleen wel wat laat.

  reageer
 • Bas

   

  dat lijkt mij ook logisch. Maar de betweters hebben weer een stok om mee te slaan

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jake

   

  Nee, niks veranderen lekker zo doorgaan met geld verspillen ... En dat al 6 jaar lang ...jou en mijn belastinggeld. Slaap lekker Appelman.

  reageer
 • Boterhead

   

  Ik ga daar toch niet investeren als ik niet zeker weet of dat luchtvaartbesluit er door komt. Tot die tijd mag je niets verwachten van geen investeerder niet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert