Co van den Heuvel droomt al jaren van plek bij SGP

URK
Co van den Heuvel uit Urk heeft altijd de wens gehad om als vrouw de SGP te vertegenwoordigen in de politiek. Dat zegt zij naar aanleiding van haar positie als lijstduwer voor de partij voor de komende Waterschapsverkiezingen in maart.

Dinsdagavond werd de lijst bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een vrouw op een SGP-lijst staat in Flevoland. Van den Heuvel roept vrouwen daarom op om haar te steunen en op haar te stemmen.

De Urkse is bekend met het Waterschap Zuiderzeeland. Ze geeft namelijk al lange tijd waterschapslessen op scholen. Ook was ze eerder verkiesbaar voor het waterschap. In 2000 stond ze voor de categorie ingezetenen op de lijst, maar werd toen niet gekozen.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Dat is maar zeer betrekkelijk. De SGP is een partij die een autoritaire theocratie voorstaat waarin onze vrijheid is vervangen door een onwetenschappelijke domineesdoctrine. De doodstraf terug, de vrouw achter het aanrecht, echtscheiding en abortus verboden, verplichte kerkgang en godsdienstonderwijs, financiële bevoordeling van gezinnen boven alleenstaanden. Om over de standpunten over homoseksuelen maar te zwijgen. Zeker, de SGP is een betrouwbare partij die niet aan draaikonten doet, de vertegenwoordigers zijn aimabel, kundig, belezen en welbespraakt, maar de kern van het partijprogramma...huuu!

  reageer
 • Swiebertje

   

  eens, ze hebben heel veel goede standpunten. echter dat verhaal met vrouwen weerhoudt mij steeds om op deze partij te stemmen. vorig jaar die documentaire gezien over die vrouw uit staphorst. dat stukje bij de conferentie vond ik echt angstaanjagend. de mannen wisten zich totaal geen raad met een pittige dame, niet meer van deze tijd..

  reageer
 • Albert

   

  stemden maar wat meer mensen op deze partij, zou voor een hoop dingen niet slecht zijn.

  reageer
 • urker

   

  van mij (sgp stemmer) mag ze, ik denk dat op een paar sgp ers na er bijna niemand problemen mee heeft, op dit standpunt na is het gewoon een goede partij die niet met elke wind mee waait

  reageer
 • Almere

   

  Echt een uitspraak van een SGP stemmer. Dit is politiek meneer Kramer, niet te vergelijken met uw biljardvereneging. Politiek is niet alleen een zaak van mannen. Dus ik zeg, ga er voor!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kramer

   

  Gelukkig hoef je in Nederland niet lid te worden van de SGP. Je kan als vrouw ook gewoon lid worden van een partij die je wel serieus neemt. Met andere woorden: Je hebt 10 biljart verenigingen waar vrouwen lid van kunnen worden maar deze vrouw wil perse lid worden van die ene biljart vereniging die alleen voor mannen is... Kan ik als man trouwens ook lid worden van een vrouwenvereniging?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert