Geen wachtlijsten peuterspeelzalen meer

ALMERE
Vanaf 1 januari volgend jaar staan er geen kinderen meer op een wachtlijst voor peuterspeelzalen in Almere. Dat laat het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad weten.

Een aantal politieke partijen maakte zich zorgen over de wachtlijsten. In mei van dit jaar waren zo'n 400 peuters nog niet op een peuterspeelzaal geplaatst.

De gemeente heeft de laatste maanden extra ingezet op het terugdringen van de wachttijd. Zo heeft welzijnstichting De Schoor onder meer extra groepen geopend en zijn vijf kinderopvanglocaties in Almere begonnen met het aanbieden van speelzaalwerk. Op 1 januari komt daar nog een zesde bij.


reacties (5)

 • Angelique

   

  Even ter correctie: De prijs van € 147 is de bruto maandprijs. Hierover ontvangen ouders nog kinderopvangtoeslag terug van de belastingdienst (oplopend van € 22 voor inkomens boven € 100.000 per jaar tot € 122 per maand voor de laagste inkomens). Ouders zonder kinderopvangtoeslag betalen een vergelijkbare inkomensafhankelijke ouderbijdrage.

  reageer
 • ron

   

  waarom wordt een belofte pas aan het eind van 2014 waargemaakt terwijl het probleem al veel langer bekend was en beloofd was op te lossen ?

  reageer
 • Moeder van peuter

   

  Logisch, per 1 januari gaat het tarief 3x omhoog!!! Van €56 naar €147. Die nieuwe locaties zullen niet nodig zijn veel oude locaties zullen lege klasjes hebben.

  reageer
 • Ouder

   

  Dat zal eerder met de kosten te maken hebben. Na de harmonisatie tussen Psz en kinderopvang zijn de kosten enorm gestegen. En bedankt gemeente Almere....

  reageer
 • Ouder

   

  Dat lijkt mij niet meer dan normaal na de enorme prijsstijging door de harmonisatie tussen Psz en kinderopvang....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert