Provincie gaat bereikbaarheid dorpen onderzoeken

FLEVOLAND
De provincie gaat onderzoeken of de bereikbaarheid van dorpen verbeterd kan worden.

Gekeken wordt of het openbaar vervoer in de kleine kernen van Noordoostpolder, Urk en Zeewolde uitgebreid kan worden. Het gaat dan om zogenaamd vraagafhankelijk vervoer, dat wil zeggen dat een reiziger eerst moet bellen voordat er een bus komt.

Het onderzoek naar betere bereikbaarheid is een initiatief van de SP in Provinciale Staten. Die diende daarover dinsdagavond een motie in en die werd aangenomen.

reacties (6)

 • Arie

   

  Bij het lezen van de reacties over de problematiek raak ik toch nieuwsgierig. Vraag: " Is er behoefte bij de kernen in de Noordoostpolder naar een ondernemingsvorm voor alle polderbewoners (lokaal, gemeentelijk, etc.) van nuttige dienst?" Ik wil geen taxi- of ander vervoer in de weg zitten, want dat is niet eerlijk. Ik hoop op een reactie. Groet van Arie

  reageer
 • bergerac

   

  ik snap het even niet; er is jarenlang bezuinigd op het openbaar vervoer en nu moet het opeens verbeterd worden? Een mens raakt hiervan in de war. Of zijn er VERKIEZINGEN in aantocht misschien?

  reageer
 • biddinghuizenaar

   

  Kijk dan ook eens naar de routes van en naar walibi. Mensen halen de de laatste trein niet meer door files op de dijk. Straks wordt dat alleen maar erger nu het een officieel evenementen terrein is geworden

  reageer
 • Barbara

   

  Als jullie toch besluiten na te gaan denken om het een en ander te verbeteren, kijk dan ook eens naar de mogelijkheid een busverbinding te realiseren om reizigers die per trein op Lelystad Centraal aankomen met een bus naar Urk te kunnen vervoeren.Toeristisch gezien al een gemis sinds jaren!

  reageer
 • erik

   

  laten ze maar een bus tussen ens en kraggenburg in zetten.mensen die nu na kampen willen moeten eerst na emmeloord en dan de bus na kampen pakken.zelfde met de ouderen als ze na ens willen moeten ze ook eerst na emmeloord en daar de bus pakken na ens.laten ze desnoods een belbus in zetten.want de reiziger betaald al zat.ritje zwolle vanuit kraggenburg kost al 18 euro en een enkel ritje kan niet je moet een retourtje nemen.en het mooiste is je koopt een kaartje die niet eens van de maatschappij is waar je mee reist.een busschaufffeur attenderde mij er op.want met een dagkaart kun je niet in andere bussen stappen.en dan komt de vraag in welke bussen dan? want op het kaartje staat dat het juist wel mag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Bijna verkiezingen zeker?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert