Drie kandidaten strijden om Flevius Award

FLEVOLAND
Het zeilevenement de Dutch Match Cup, de Autoweek Live in Lelystad en het bedrijf Flevonice uit Biddinghuizen zijn genomineerd voor de Flevius Award. Dat is een onderscheiding voor het meest innovatieve initiatief in de vrijetijdssector van Flevoland.

Autoweek Live is een evenement in Lelystad van het gelijknamige tijdschrift, dat zo'n 20.000 bezoekers trok. En schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen heeft deze zomer zijn activiteiten uitgebreid met andere sporten als skeeleren, bubble-voetbal, steppen en karten. Dat laatste is ook in de winter mogelijk.

Een jury heeft deze drie kandidaten geselecteerd uit de dertig initiatieven die waren aangemeld. De winnaar wordt op 27 november door een jury en het publiek gekozen tijdens een congres in het Aviodrome in Lelystad. Vorig jaar won de film De Nieuwe Wildernis de Flevius Award.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  citaat: een onderscheiding voor het meest innovatieve initiatief in de vrijetijdssector van Flevoland........ Dan is innovatief natuurlijk een heel breed begrip. Het innovatieve van de zeilwedstrijd moet nog gaan blijken. Er is bij de motivatie van de € 195.000 gemeentelijke subsidie "ons, inwoners van Flevoland en dan met name Lelystad" veel goeds voor de toekomst beloofd. Ben geen tegenstander maar wil dat goeds dan ook wel ergens in terug zien. De Autoweek heeft echt enorm veel toeschouwers getrokken en kostte de burger veel minder belastinggeld. Flevo on ice is een pure commerciële onderneming waar je als burger zonder geld helemaal niets aan hebt. Persoonlijk zou ik dus voor de Autoweek gaan. Dat zijn initiatieven die we in de polder hard nodig hebben.

  reageer
 • Henk

   

  OK, maar bent u ook bij het zeilen geweest? Wij zijn uiteindelijk beide dagen geweest en onze kinderen en wijzelf hebben ons prima vermaakt. En nee, wij zijn geen uitgesproken zeil-liefhebbers. Ook qua drukte was het best aardig voor een eerste editie.

  reageer
 • piet

   

  kom vanwege me werk redelijk veel bij flevo on ice maar is echt niet zo leuk. en dat zeilen was ook een flop want koste de gemeente lelystad veel geld voor niets. en autoweek was top moet veel vaker komen.

  reageer
 • henk

   

  Gebaseerd waarop? puur op interesse of bent u bij beide evenementen geweest?

  reageer
 • KC

   

  Doe mij maar Flevonice met een goede 2e Autoweek Live. Dat de Dutch Match Cup er op staat vind ik onbegrijpelijk. Er waren een handje vol toeschouwers voor deze zeilrace, wat een boel geld van de gemeente Lelystad. De provincie niet, want die zagen er geen brood in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoner

   

  Autoweek Live is de topper!

  reageer
 • piet

   

  doe dan maar autoweek live. want die andere twee zijn niets waard.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert