Ouders blij met extra taalonderwijs in Schakelklas

LELYSTAD
Ouders van Lelystadse kleuters die gebruik maken van extra taalonderwijs zijn blij dat de gemeente onlangs heeft besloten om daar mee door te gaan. Het gaat vaak om kleuters van wie Nederlands niet de moedertaal is. Door het extra taalonderwijs wordt hun woordenschat vergroot.

Het project 'Schakelklas Kleuters Lelystad' gebeurt op verschillende scholen. In kleine groepjes wordt er twee keer per week geoefend.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de ouders van de kleuters. Ze mogen bij de lessen aanwezig zijn. Ook krijgen zij afzonderlijk les. Op die manier worden ze getraind hoe ze ook thuis met de kinderen kunnen oefenen.

reacties (5)

 • Sanne

   

  Ontzettend goed. Hoeveel kinderen, en ja ook de autochtone kinderen, hebben een achterstand. Niet alleen ouders met een andere taal zorgen voor achterstand maar wat te denken aan de drukke ouders die moeten werken of de laag intelligente ouder. Als je weinig praat met je kind dan krijgt het een achterstand van welke achtergrond je ook bent.

  reageer
 • F van Arnhem

   

  Dag Riek, alle kinderen in de SKK zijn Nederlands en 30% van deze kinderen heeft ook Nederlands als thuistaal. De SKK is er voor alle kinderen die hulp nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal. Fijn dat ik dat nog even kan zeggen door jouw vraag. Dank je wel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, de autochtoon zal maar eens iets tekort komen....

  reageer
 • Riek

   

  Als maar niet te kosten gaat van de Nederlandse kindjes,er isal te weinig aandacht in de te grote klassen

  reageer
 • Regina

   

  Wat een geweldig initiatief! En wat gaan de docenten leuk met ouders en kinderen om!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert