Illegale visnetten uit IJmeer gehaald

ALMERE • Do 13 november 2014 | 16:31 • Donderdag 13 november 2014 | 16:31
De politie heeft op het IJmeer bij Almere vierhonderd meter visnetten in beslag genomen. Dat gebeurde omdat het zogeheten staand want niet voorzien was van een naam.

Omdat de politie een vermoeden had van wie de netten afkomstig waren, werd de bewuste visser ontboden op het bureau. Daar heeft hij donderdag toegegeven dat hij de netten heeft geplaatst. De man beschikt over een vergunning, maar hij had ook netten zonder merktekens. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Omdat vissen met illegale netten een misdrijf is, zal een officier van justitie de zaak verder afhandelen.

Met staand want wordt vooral op baars en snoekbaars gevist. Volgens de provincie mag een aantal vissers hiermee ten zuiden van de Houtribdijk vissen. Deze vissers krijgen een aantal merktekens uitgereikt. Dat aantal is nauwkeurig afgestemd op het aantal meters net dat zij mogen plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel