Edelherten in Hollandse Hout 'slecht plan'

LELYSTAD • Do 13 november 2014 | 17:31 • Donderdag 13 november 2014 | 17:31
Edelherten in het Hollandse Hout is een onzinnig idee. Dat zegt Jozef Linthorst van vereniging Het Edelhert. Die vereniging zet zich in voor het welzijn van edel- en damherten.

De gemeente Lelystad overweegt deze winter al edelherten uit de Oostvaardersplassen toe te laten in het Hollandse Hout bij Lelystad. De dieren zouden in het bos kunnen schuilen tegen de winterse kou en ze zouden er ook voldoende voedsel kunnen vinden. Volgens Linthorst kan dat niet omdat er geen hek om het bos staat. En als er al wel een hek zou zijn, vreten de edelherten het bos helemaal kaal.

Volgens de vereniging is het plan om de Edelherten toe te laten in het Hollandse Hout vooral een politiek spel. Staatssecretaris Sharon Dijksma moet de Tweede Kamer binnenkort informeren over de toestand in de Oostvaardersplassen. Het zou haar goed uitkomen als er een positief verhaal te vertellen is over de Edelherten. En dat met de maatregel voorkomen kan worden dat de dieren worden afgeschoten, zegt Linthorst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel