WerkCorporatie NOP van start

EMMELOORD
In 't Voorhuys in Emmeloord is donderdag de WerkCorporatie gelanceerd. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteuning en begeleiding naar regulier werk.

De WerkCorporatie is een samenwerking van de gemeente Noordoostpolder, werkgevers, onderwijsinstellingen en het Concern voor Werk. De instantie is in het leven geroepen omdat gemeenten vanaf 1 januari verantwoordelijk zijn voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. In Noordoostpolder gaat de corporatie aan het werk voor zo'n 300 cliënten.

Eerder ging een soortgelijk initiatief van start in Lelystad onder de naam Werkbedrijf.

reacties (3)

 • Leen

   

  De nop had tot 10 jaar geleden veel werk voor mensen met een lagere opleiding. Relatief goedkoop wonen en goede mogelijkheden om veel uren bij een bedrijf te maken deden het inkomen goed. Sinds de komst van Oost-Europees personeel is alles anders. Een veertiger komt na bijv. een van zijn werkgever niet meer aan de bak. Bijna alle arbeidsplaatsen in de polder zijn nu in de handen van uitzendbureaus.

  reageer
 • kritiesj

   

  weer het bekende bla,bla verhaal. Elke keer weer hetzelfde verhaal,maar productief gezien levert het bijna niets op. De mensen die het moeten doen kennen namelijk de markt niet waarin ze moeten werken. En dan hebben ze het over representatief zijn. Mag de heer Halsema wel als eerste op cursus. Zeker zijn scheerapparaat kapot?

  reageer
 • ras

   

  wat een onzin werk is niets meer dan moderne slavernij . ik mijn baan kwijt en het stikte bij mijn werk van de polen laat ze daar maar wat aan doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert