Bijval voor gemeente in zaak stadsverwarming

FLEVOLAND • Vr 14 november 2014 | 0:11 • Vrijdag 14 november 2014 | 0:11
De gemeente Almere krijgt steun in de strijd tegen de te hoge tarieven voor stadsverwarming van drie landelijke consumentenorganisaties. De Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de Woonbond vinden dat huishoudens met stadsverwarming gemiddeld 300 euro per jaar te veel betalen.

Ze vragen de Tweede Kamer om een hoorzitting waarin experts een oplossing kunnen bieden voor de problemen met de stadsverwarming. Het probleem volgens de drie organisaties zit in de afhandeling van een bepaalde belasting. De prijs voor stadsverwarming is gebaseerd op de aardgasprijs, maar over aardgas wordt energiebelasting geheven, terwijl stadsverwarming daarvan is vrijgesteld. De gebruikers betalen daardoor teveel.

In Almere, Lelystad en Zeewolde zijn ruim 55.000 huishoudens aangesloten op stadsverwarming. In heel Nederland gaat het om 600.000 huishoudens die stadsverwarming hebben. De gemeente Almere is al meer dan zes jaar verwikkeld in een rechtszaak met energiebedrijf Nuon over de tarieven van stadsverwarming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel