Bezuiniging Corrosia en bibliotheek deels ongedaan

ALMERE • Vr 14 november 2014 | 1:49 • Vrijdag 14 november 2014 | 1:49
Corrosia in Almere haalt opgelucht adem. De gemeenteraad besloot donderdagavond het kunstencentrum voor 2015 en 2016 jaarlijks met 100.000 euro te subsidiëren. Daarmee is een eerdere bezuiniging van een ton teruggedraaid.

Corrosia gaf aan door de bezuiniging te moeten stoppen met de reguliere activiteiten, zoals het draaien van films, theaterproducties en exposities. Hierdoor zou ook afscheid genomen moeten worden van enkele medewerkers.

De raad besloot ook dat de bezuinigingen op de Nieuwe Bibliotheek in Stad zoveel mogelijk moeten worden teruggedraaid. Partijen vinden het onwenselijk dat de bibliotheek haar tarieven zou moeten verhogen of in openingstijden moet gaan schrappen. De bieb kreeg eerder namelijk te horen vanaf volgend jaar een ton minder subsidie te krijgen. Dat bedrag kwam bovenop een paar ton per jaar van een eerdere bezuinigingsronde. Door het besluit van de raad krijgt de bibliotheek nu weer iets meer financiële speelruimte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel