Almeerse matrassen voor Koerdische vluchtelingen

ALMERE
De Almeerse stichting Altruism heeft de eerste hulpgoederen gebracht naar Koerdische vluchtelingen. Vrijdagmiddag worden 450 matrassen met hoeslakens uitgedeeld in een vluchtelingenkamp bij Suruc, vlakbij de Turks/Syrische grens. De matrassen zijn volgens Souzan Azem van Altruism 'voor een goede prijs' ter plaatse gekocht.

Ook worden vrijdagmiddag kinderjassen uitgedeeld. Een vracht met babykleding en poeder voor babymelk is nog onderweg.

De Koerden ontvluchten de Syrische stad Kobani, dat wordt belaagd door IS.


reacties (3)

 • wil m d

   

  kunnen ze uitgeslapen terug naar huis

  reageer
 • stef

   

  goed werk van deze mensen, hopenlijk gooit de regering nog wat meer bommen op de IS zodat deze mensen terug kunnen in vrede

  reageer
 • die kunnen beter aan bejaarden huizen geschonken worden !! die mensen hebben helemaal niets! nee denk maar eerst aan andere landen voordat er aan je eigen land gedacht word..

  reageer
 • stef

   

  natuurlijk... want kinderen en vrouwen die moeten vluchten voor een stel moordende mafkezen die jongentjes de keuze stellen of mee vechten of dood, vrouwen en meisjes verkrachten en vermoorden zijn natuurlijk veel minder zielig als dat bejaarden hier zijn... misschien een keer hart van Nederland uitzetten en naar het grote mensen nieuws kijken, misschien, heel misschien zie je dan ook wat anders van de wereld.

 • .\/\/.

   

  Ik weet dat er in Nederland problemen met de ouderenzorg zijn, maar ik denk toch niet dat 'onze' bejaarden op de grond slapen. Bespaar me je xenofobe egoïsme alsjeblieft. De stichting die dit heeft verzorgd heeft geen gemeenschapsgeld gebruikt bovendien.

 • bb

   

  en gelijk heb je eerst een ander dan de rest en wat er overblijf is mechien voor nl

 • Paul

   

  En ja hoor daar is die weer dat ongenuanceerde geroep, dat is toch geen vergelijking? Dit heet stemmingsmakerij!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert