PVV wil opheldering over misstanden verzorgingshuizen

ALMERE
De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over misstanden in verzorgingshuizen. Aanleiding is een uitzending van het tv-programma Pauw afgelopen woensdag. Daarin vertelde een vrouw dat haar oma in een verzorgingshuis in Almere drie dagen met een gebroken heup had rondgelopen.

De PVV vraagt aan burgemeester en wethouders waarom niet eerder is vastgesteld dat de vrouw medische hulp nodig had. De partij wil verder weten hoe het college herhaling denkt te voorkomen.

De PVV wil ook informatie over het aantal vrijwilligers dat door bezuinigingen in Almeerse verzorgingshuizen wordt ingezet en aan welke voorwaarden die moeten voldoen.


Het verpleegtehuis in kwestie valt onder Zorggroep Almere. Die laat in een reactie weten behulpzaam te zullen zijn bij de beantwoording van eventuele vragen. Verder neemt de zorggroep Almere nadrukkelijk afstand van de situatie zoals die is geschetst in de tv-uitzending en in de vragen van de PVV. Volgens de zorggroep liggen de feiten anders, maar kan vanwege de privacy niet verder op het individuele geval worden ingegaan.

reacties (25)

 • .\/\/.

   

  Met alleen 'respect' brullen komen we er niet. Onder leiding van de VVD en de PvdA bloedt heel Nederland om de banken en het belastingparadijs te financieren. Dat moeten we bij de volgende verkiezingen in ons achterhoofd houden.

  reageer
 • Richard

   

  Mee eens, Flevo buren is niet goed. Ben het echter niet eens over het personeel bij flevoburen. Eens dat er meer mensen aan het bed moeten werken maar heb veel in het nieuws gezien dat deze mensen staakte voor loonsverhoging. Dit brengt niet meer personeel aan het bed. Dit is eigenbelang. Daar wordt ook de zorg niet beter van. Groet Richard

  reageer
 • mo

   

  Jaren geleden kwam er een interim manager in dienst bij Polderburen,dit was oa de neergang van Polderburen...hoe ze toen omgingen met personeel....schandalig.

  reageer
 • cire63

   

  Zorggroep almere is heel goed in het in de doofpot stoppen.Onder de noemer planetree werken wordt er veel verdoezeld. Er gebeuren genoeg zaken in de huizen van de zorggroep en het wordt eens tijd dat oud/ huidige werknemers hun mond open doen. Familie moeten eens doorvragen dan moet je maar hopen dat je antwoorden krijg voorzover ze (management ) ze willen beantwoorden. Trek die beerput open. Daarom wil bestuur/directie niet op vragen antwoorden zie dichtbij.nl.

  reageer
 • Met een gebroken heup is lopen fysiek niet mogelijk en heel pijnlijk. Een scheur of breuk in het bekken kan wel maar dat is wat anders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • johan54

   

  Dat er een hoop mis is in de huizen en organisatie van Zorgroep Almere is mij inmiddels duidelijk. Mijn moeder moet er helaas ook gebruik van maken. Flevoburen, Polderburen zijn regelrechte rampgebieden waar heel veel mis gaat en daar kan het personeel echt niet altijd wat aan doen. Klachtenprocedures heb ik opgestart en wij zijn nog in gesprek. Inmiddels is mijn moeder definitief ergens geplaatst en heb ik zitting genomen in de patientenraad. Vooral dat laatste zouden meer mensen moeten doen en dan ook actief aan de slag. Alles wat je kunt bereiken (hoe klein ook) is meegenomen en komt de patienten ten goede. Verder trek ik mijn mond wel open als ik misstanden ontdek. Zal dan ook de politiek weten te vinden. Kom op mensen meld je aan voor de diverse patiëntenraden en doe er actief wat aan

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  Ik sluit me hier volledig bij aan.

  reageer
 • ben boos

   

  Ik kom zelf uit de zorg en in de meeste gevallen na een heupfractuur is het aangedane been korter dan het andere.Dan helemaal niet rijmen dat het niemand is opgevallen.Tjonge jonge wat zal die vrouw pijn hebben geledenHopelijk word dit goed uitgezocht!!Sterkte voor mevrouw en beterschap!!.

  reageer
 • Cor

   

  Dat de PVV als enigste partij met mosterd na de maaltijd komt is beter dan dat de andere politieke partijen de [Beer]put gaan dempen als het kalf al verdronken is.Overigens Zijn de PVV en de SP de enigste partijen die vragen stellen over het mensonwaardige afbraak beleid van dit kabinet.Als men de zorg betaalbaar wil houden Kijk dan eens naar het verschil in salaris tussen de mensen op de werkvloer en de [in verhouding te grote aantallen] leidinggevenden daar zit hem de KNEEP. Meer handen aan het bed werk al preventief.

  reageer
 • IK

   

  In de praktijk gebeurt het vaak dat stagiaires (dus onbevoegd personeel) zelfstandig moeten werken en verantwoordelijk zijn voor een groep ouderen!! Op deze manier wordt er bespaart op betaald personeel. Haal alle stagiaires en vrijwilligers eens weg bij de verpleeghuizen/bejaardenhuizen en kijk dan eens hoeveel personeel er overblijft!!

  reageer
 • nel

   

  Nee vrijwilligers zouden nooit betaalde krachten die ervoor geleerd hebben over mogen nemen. maar door alle bezuinigingen gebeurt het wel. En mensen die moeten om hun uitkering te behouden interesseert het geen snars als ze hun uitkeringen maar behouden

  reageer
 • Job

   

  Werk voor de clienten en ondernemingsraad dus. Vrijwilligers zouden nooit de taken van betaalde krachten mogen overnemen. Bij vrijwilligers is er geen bevoegdheidsregistratie in het BIG register. Zij mogen geen zorgtaken uitvoeren.

  reageer
 • zorg

   

  meer aandacht op de werkvloer voor verzorgen den de management ook de verzorgenden een hart onder de riem steken !!! ze doen hun stinkende best voor onze ouderen !!! blijf respect houden voor de verzorgenden...

  reageer
 • Aafje

   

  Iedereen met commentaar: dan had je op een andere partij moeten stemmen, dit alles is een gevolg van het regeringsbeleid. En bij deze wil ik iedereen die in de zorg werkt een hart onder de riem steken: jullie zijn toppers!

  reageer
 • piet

   

  er worden heel veel fouten gemaakt ik kan iemand die verlamd was aan linker kant die door flexwerker van bed naar haar rolstoel moet . die flexwerker zij probeert u het zelf maar waardoor oude dame viel en heup gebroken had moest een heupoperatie ondergaan en is 2 dagen daarna overleden . door personeel gebrek worden ze in gezet. maar lezen niet eerst wat de mensen hebben heel triest om oud te worden en ze zo met je om gaan nergens tijd voor snel snel en makelijk

  reageer
 • Barbara

   

  Beginnen met aandacht voor preventie, alleen zo komt in de toekomst de zorg menswaardig en betaalbaar vooruit. Waarvoor de PVV nu weer alle aandacht als mosterd na de maaltijd naar zich toe wil trekken is me een raadsel..

  reageer
 • Loodgieter

   

  Gelijk heb je kijk maar wat de rest van directies in nederland naar binnen graaid

  reageer
 • almere

   

  bij deze zorg groep liggen feiten altijd anders ,de waarheid mag niet boven komen bij deze club dat is een feit bij ze, heb ook vele malen geklaagd ook over dit verpleeghuis in haven want daar gaat het over hier vrijwilgers komen binnen en vast personeel werdt ontslagen dit zijn feiten . maar zorggroep almere wil elke keer zaken onder tafel houden mooi dat het nu eens op tafel komt hier de waarheid komt er wel uit top dat dit op tv is geweest kan iedereen zien dat het een bende is hier in de zorg

  reageer
 • Caro

   

  Dit is nog mar het topje van de ijsberg. Dus oudere Nederlanders, maak de borst maar nat. Tenzij alle makke schapen veranderen in leeuwen en deze vreselijke toekomst niet meer pikken.

  reageer
 • verzorgende

   

  Inderdaad kan je een fractuur hebben zonder dat het opgemerkt wordt. maar pijnlijk is het wel. heb in een verpleeghuis in parkwijk gewerkt en ben daar weggegaan wegens de slechte zorg.kon het na een jaar niet meer aanzien. heb begrepen dat er toen wel twee managers weg zijn gegaan. hoop dat onderste steen boven komt.

  reageer
 • Almeerder

   

  @J Wat u zegt klopt niet, mijn oma is 2 jaar geleden gevallen, zonder dat ze het wist liep zij een week lang op een gebroken heup. Ik vind het behoorlijk kort door de bocht om te roepen dat het kleinkind liegt.

  reageer
 • Roger

   

  Gelukkig wordt er niet bezuinigd op de directie en alle management lagen in de zorg..

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Als de zorggroep vanwege "privacy"niet op de vragen in wil gaan is het gemakkelijk reageren.Overigens hadden wij als ouderen, toen we nog in Almere woonden, absoluut geen hoge hoed op.

  reageer
 • Rondlopen met een gebroken heup? Enig idee hoe pijnlijk dat is? Ik wel Geloof het verhaal niet!

  reageer
 • Merel

   

  De twee dames die werkzaam zijn in de zorg zeggen de waarheid ze moeten heel hard werken om clieenten te verzorgen en heel veel administratie doen ,steeds meer personeel word ontslagen en ze moeten het doen met lekker goedkoop vrijwilligers die ook nog vaak verplicht om hun uitkering te behouden dit werk te gaan doen.Hoe gaat dit verder in de komende jaren !! Dames Jullie hebben heel goed gesproken mijn compliment dat jullie het durfde

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert