IJsbaan-terrein onder water in hoop op ijs

ZEEWOLDE
IJsclub Zeewolde heeft zaterdagochtend de waterkraan opengezet om het ijsbaan-terrein van twee hectare onder water te zetten. Op sommige plekken moet het water ruim 80 centimeter boven het gras komen.

Het is nu wachten totdat het gaat vriezen maar weerman Raymond Klaassen verwacht deze maand nog geen vorst van betekenis.

Het is mogelijk één van de laatste winters dat er op de huidige lokatie geschaatst kan worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorstel gedaan om op die plek een atletiekbaan aan te leggen en de ijsbaan te verhuizen.

reacties (4)

 • beo

   

  misschien eens een x minder water dat er sneller geschaatst kan worden. met zo'n diepte is de kans weer groot dat er niet geschaatst kan worden.

  reageer
 • Maaike

   

  Lekker op tijd....

  reageer
 • Joost

   

  Goede keus van de gemeente. Die vier weken gemiddeld per jaar dat er geschaatst kan worden omturnen in een atletiekbaan. Bovendien word er naast de schaatsbaan een kleinere baan gemaakt. Dit noem ik nog eens een goed besluit van de gemeente Zeewolde. Mijn ervaring was slecht namelijk, maar ze zijn weer wat in waarde gestegen.

  reageer
 • Andree

   

  Kraanwater? We mogen toch hopen dat er gewoon polderslootwater gebruikt wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert