Flevoparq sluit de deuren

DRONTEN
Exploitant Thony Schwab van Flevoparq in Dronten heeft maandag de sporthal aan de Educalaan in Dronten gesloten. Dat laat de advocaat van pandeigenaar stichting Heerewegen weten.

De rechter had eind oktober al bepaald dat Flevoparq ontruimd moest worden, omdat Schwab een huurachterstand had van 125.000 euro.

Stichting Heerewegen heeft inmiddels een nieuwe exploitant gevonden. Er wordt gekeken of sporters kunnen blijven. Daar komt binnen enkele dagen duidelijkheid over.

Het is niet bekend wat de gevolgen zijn voor het eerste squashteam van Flevoparq. Het team speelt in de eredivisie, het hoogste landelijke niveau.

reacties (19)

 • cindy

   

  het probleem in een rolstoel niet naar binnen kunnen bij flevoparq is geen gezeur maar een feit. Sportclub Flevostar heeft er ervaring mee om tennis te spelen. Als je het zelf wil ervaren; pak een rolstoel en probeer het voordat je een oordeel geeft

  reageer
 • Dennis

   

  Ik sluit mij aan! Mensen hebben niets beters te doen dan aan de zijlijn zeuren en het (altijd) beter weten!

  reageer
 • MW

   

  Staan jullie wel eens stil bij al jullie geklaag (geldt overigens voor alle klagers op dit artikel). Je wordt er gewoon doodmoe van. Heb medelijden met jullie omgeving. Het is heel jammer dat hij er niet met de verhuurder is uitgekomen. Hij zal niet voor de lol hierop aangestuurd hebben.

  reageer
 • Adriaan

   

  Opgebouwd in de afgelopen jaren.... Daarnaast nog vele schuldeisers en gedupeerde sporters/klanten. Dansen op zijn graf hoeft niet maar hij is zelf verantwoordelijk voor deze gang van zaken. Een mooiprater is/was het wel want tot verleden week zei hij voor de camera dat hij er uit zou komen. Hoe kan dat nou met zoveel schulden.........

  reageer
 • vaste bezoeker

   

  Helemaal juist, tenonder aan zijn eigen input !!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • vaste klant

   

  Jammer dat Dhr Schwab zoveel (financiële) slachtoffers achterlaat. Zoveel huurachterstand en niet betaalde schulden bij leveranciers etc achterlaten, alleen maar voor het eigen gewin is jammerlijk. Daarnaast heeft niemand hem dit aangedaan maar is hij slachtoffer van zijn eigen (wan)beleid gedurende de afgelopen jaren. Zorgelijk dat niet aan alle gedupeerden wordt gedacht maar velen juist Dhr Schwab zielig vinden...... Wake up !!

  reageer
 • corry

   

  mensen in een rolstoel konden niet eens via de ingang door een hoge drempel. jammer want mensen in een rolstoel hadden ook graag willen kijken naar squash. Misschien iets om de nieuwe uitbater te laten weten. Alle openbare gebouwen zouden eigenlijk toegankelijk moeten zijn voor mensen in een rolstoel

  reageer
 • Spa

   

  Erg jammer dat er zo gereageerd word! Altijd een grote mond zelf waarschijnlijk nooit een eigen bedrijf gehad! Ook hier zal de crisis wel mee te maken hebben gehad! Erg zonde en veel sterkte met er persoonlijk weer boven op komen!

  reageer
 • ODB

   

  Een huurachterstand van 125.000 is ook niet van gisteren. Waarom werken mensen zichzelf toch zo in de nesten?

  reageer
 • ODB

   

  Een huurachterstand van 125.000 is ook niet van gister..

  reageer
 • DP

   

  Dansen op iemand z'n graf. Het leukste wat er is, hè mensen. Geniet er van!

  reageer
 • Als die meneer zo een goed hart heeft, dan had die er voor gezorgd dat de toko open had gebleven en niet de deur had hoeven sluiten. dus wie denkt er dan alleen aan zich zelf ?

  reageer
 • Gijs

   

  Was dit nou een ondernemer? Het was een praatjesmaker. Schoonmaken en ramenlappen daar hadden ze daar niet zoveel kijk op. En al die verhalen over zijn zakendoen, dan deugt het meestal niet. Nou dat blijkt!!!

  reageer
 • PD

   

  En hoe goed moet je hem kennen dan?

  reageer
 • Drontencity

   

  Is geen trieste reactie, ik deel mijn eigen ervaring, en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Ik vind dat hij er veel meer uit had kunnen halen, het is een fantastische accommodatie, en ik vind het zelf ook zonde dat zoiets weer verdwijnt. Maar je moet je klanten wel het gevoel geven dat ze welkom zijn en ook de openingstijden hanteren die staan vermeld (dat gebeurde ook niet) om onduidelijkheid te voorkomen. Ik hoop dat iemand anders het overneemt!

  reageer
 • DP

   

  Wat een trieste reactie van 'Drontencity'. Als je Thony zou kennen zou je weten dat hij een enorm groot hart voor de zaak en voor zijn klanten heeft. Niemand die voor hem wegblijft! Een verlies voor Dronten dat deze ondernemer stopt.

  reageer
 • flevostar dronten

   

  onze club is sinds kort ook gestart met tennis voor mensen met een beperking. Omdat het gebouw flevoparq niet geschikt was voor mensen in rolstoel zijn we noodgedwongen uitgeweken naar de sporthal. Er wordt niet meer gesleept met rolstoelen etc. en voor de groep is er een goede accommodatie gevonden om het flevostar tennis te leren. jammer dat het zo moet aflopen met flevopa rq.

  reageer
 • Ben

   

  En voor de mensen die een abonnement hebben??

  reageer
 • Drontencity

   

  Beste meneer Schwab had ook de uitstraling alsof die er totaal geen zin in had, verbaasd me dan ook niks dat de klanten dan wegblijven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert