Oproep tot aangifte 'dierenleed' Oostvaardersplassen

LELYSTAD
Dierenactiviste Anita Willemse uit Vlaardingen roept op Facebook iedereen op om donderdag aangifte te doen bij de politie tegen wat zij omschrijft als het 'wanbeleid van Staatsbosbeheer' in de Oostvaardersplassen.

Volgens de Vlaardingse is Staatsbosbeheer strafbaar, omdat er sprake is van dierenmishandeling. In de aangifte staat dat de dieren maar op een klein grondgebied kunnen grazen en dat daar te weinig voedsel is te vinden. Dit leidt volgens Willemse voor veel dieren tot een hongerdood.

Willemse doet donderdag met in ieder geval 15 mensen aangifte bij de politie in Lelystad.

reacties (39)

 • Lenneke

   

  De natuur? Dieren die in de natuur leven zoals u omschrijft hebben de kans om verder te trekken, dit is geen natuur dit is een afgesloten terrein en ik denk dat dit experiment mislukt is gezien het grote aantal kadavers. De mens moet ook leren toegeven dat zou ze sieren i.p.v. halsstarrig hun ego laten gelden boven het leed wat deze dieren aangedaan wordt.

  reageer
 • Vos

   

  Precies

  reageer
 • Bas

   

  Feit is dat de edelherten, konicks paarden en heck runderen in de Oostvaarders plassen uitgezet zijn door SBB. Dus SBB is verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. De Oostvaarders plassen is een natuurgebied dat min of meer vanzelf is ontstaan door zandafgraving. Vervolgens heeft SBB besloten om grote grazers in het gebied los te laten en er een hek omheen te zetten. Zie daar het ontstaan van de problemen. Nog een feit dat niemand kan ontkennen is dat de Ooostvaarders plassen van een natuurgebied veranderd is in een grote modderpoel. Dus SBB neem je verantwoordelijkheid en doe aan wildbeheer.

  reageer
 • De oude soldaat

   

  Anita et al hebben duidelijk geen echte zorgen en spannen zich dan in voor volstrekt overbodige doelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, dat hek staat er om de mensenplaag buiten te houden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maartje, Lelystad

   

  Deze mevrouw is in ieder geval een van de weinige hier met gevoel en verstand. Trekt u zich maar niets aan van sommige beledigende en kwetsende teksten, ze zijn het niet waard.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ach het is allemaal vast met de beste bedoelingen, dus haar persoonlijk aanvallen gaat wat ver, maar inderdaad onvoldoende kennis van zaken en moeite het verschil tussen mens en dier te zien

  reageer
 • Bert

   

  Laten we het erop houden dat Anita gewoon niet goed is, van natuur heeft ze in ieder geval geen verstand, jammer!!

  reageer
 • Het is een grote dierentuin met het verschil dat deze dieren zichzelf moeten redden....

  reageer
 • graspol

   

  mensen moeten zich niet met de natuur bemoeien daar door heb je dit gezever gewoon dieren laten gaan en meer naturlijke vijanden introduceren

  reageer
 • Dronten

   

  Je kunt niet een park aanleggen, er dieren in stoppen en verwachten dat alles maar vanzelf gaat. Je moet de dieren verzorgen en het park beheren.

  reageer
 • Ben

   

  Wat die meneer bedoelde was waarschijnlijk sarcastisch!!

  reageer
 • ..

   

  ik snap je reactie. Heb alleen het idee dat het sarcastisch bedoeld werd ;-)

  reageer
 • markp

   

  Wat ik graag zou willen zien is de paarden aantal terug brengen, dan vervangen door meer oerrunderen en misschien een oer schaap of kip, het aantal in stand houden door regelmatig te slachten en het vlees in Almere te verkopen. extra inkomsten voor de Oostvaarder gebied en hebben wij weer eens echt lekker vlees op ons bord.

  reageer
 • Andree

   

  Maak er gewoon een park van. Dit gezeur is wel genoeg en het ziet er gewoon niet uit. Overal staketsels van dode bomen en veel te veel dieren waar je toch feitelijk niets aan hebt. Maak er een mooie landweg doorheen met hier en daar uitkijkheuvels. En zorg voor een fatosenlijke schaatsroute met vrije verbindingen tussen de plassen. Dwz riet verwijderen uit de watergangen. En direkt machinaal vegen zodra er enig ijs is zodat het goed kan groeien. De ijsvereniging bakt er werkelijk helemaal niets van met dat idiote spoortje van een meter breed en alle bulten er gewoon in gelaten. Op die manier kan het net zo iets worden als in Blokzijl

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dieren horen buiten, ze passen zich aan aan de seizoenen. Daar hoeven We geen woningen voor te bouwen. Dieren zijn geen mensen

  reageer
 • Menno

   

  Degenen die zich zo druk maken over de dieren in de OVP hoor je niet over het welzijn van dieren in de intensieve veehouderij of de slachtpartijen die jagers aanrichten. Dat wordt verborgen gehouden/opgeruimd. Dat is uit het zicht dus deert het niet. Ik zou veel liever een dier zijn in de OVP waar ik een goeie kans maak uit m'n lijden verlost te worden wanneer het zover is, dan een koe in de veehouderij of een edelhert op de Veluwe waar ik tijdens elk jachtseizoen, jong/gezond of niet, ineens beschoten kan worden.

  reageer
 • Menno

   

  Uiteindelijk heeft elk groot of klein (natuur)gebied grenzen, natuurlijke of onnatuurlijke. Daarbinnen passen de dierenpopulaties zich aan op de draagkracht van dat gebied.

  reageer
 • Bijzondere uitspraak van Hendrik.

   

  Niets te doen ? Grapje zeker....? Vraag eens of je een keer met ze mee mag. Kan je zien hoe ze ook jouw, 'vader/moeder' of anderen die je lief hebt reanimeren. Een slachtoffer van een verkeersongeval de laatste adem zien uitblazen, en daarna 'jouw' het slecht nieuws brengen. Dappere tekst hoor met je niets bijdragende uitspraak. Wat doe jij om het in onze samenleving veiliger te maken......veilig op de bank tv kijken ?

  reageer
 • Ron

   

  Als je teveel dieren in een kooi stopt, en dat zijn de Oostvaardersplassen , want er zit een hek om, gaat het niet goed. Ze kunnen niet weg. En geef ze eens een mooie grote overdekte schuilplek.

  reageer
 • lely

   

  naar mijn mening houdt SBB wel degelijk dieren in de oostvaardersplassen, er staat een hek om heen zodat de dieren daar blijven.

  reageer
 • Pluisje

   

  Wat een droef toeters zeg!! Blijkbaar hebben sommige tijd te veel, het is de wilde natuur en daar is niks mis mee. lekker laten gaan. ze kunnen in plaats van een afspraak bij de politie beter een afspraak maken bij een psychiater. Volgens mij ben je kneitergek als je dit beweert.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ze kan zich beter druk maken om haar toetsenbord, de capslock blijft hangen

  reageer
 • Swiebertje

   

  Het lieve mens verward de natuur met huisdieren, een veel gemaakte fout...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het verschil is dat Staatsbosbeheer geen dieren houdt in de Oostvaardersplassen. Het is namelijk geen hertenkampje, geen kinderboerderij. Deze dieren houden zichzelf. Het aantal dat er rondloopt is een ecologisch evenwicht dat wordt bepaald door aanbod van voedsel en (gebrek aan) predatoren.

  reageer
 • IK

   

  Zolang een bepaalde groep mensen alleen knuffelnatuur wil, dus wel de lusten niet de lasten, zal je deze discussie houden. Echter, de natuur is niet vriendelijk en aardig, niet om te knuffelen, de natuur is keihard!! Eten of gegeten worden, in goede tijden overvloed en aanwas, bij mindere tijden gaan de zwakken dood! Zo gauw de mens ingrijpt in natuurlijke processen zal er gezeur zijn van medemensen die het beter denken te weten maar weer tegen zijn als je bijvoorbeeld het evenwicht wil herstellen met grote rovers (wolven, linxen, beren etc). Je kan het als 'beheerder' dus nooit goed doen!!

  reageer
 • DJ

   

  Sneue mensen zeg, de politie heeft echt wel betere dingen te doen. natuur is natuur anders kun je net zo goed al die beesten in n dierentuin zetten... Ga echt iets met je leven doen!!

  reageer
 • kees d

   

  Die dieren activisten weten geen van allen waarover het gaat. Kritisch fauna beheer gaat over het weg schieten van zieke, verzwakte en oude dieren. SBB heeft slecht één fout gemaakt, door het gebied open te stellen voor publiek en steeds meer wandelpaden aan te leggen. Een gebied hoe groot of hoe klein dan ook bepaald hoeveel dieren er kunnen zijn. Maak je het gebied groter door bijvoorbeeld het Hollandse Hout erbij te betrekken dan groeien ook de kuddes. De provincie Zuid Holland is nog veel erger dan SBB die heeft opdracht gegeven on ongeveer 25 Huiskraaien in Hoek van Holland af te maken omdat deze overlast zouden kunnen veroorzaken.

  reageer
 • Henk

   

  Ja emotiecommunicatie ofzo heet dat. Wellicht moeten we aangifte doen tegen haar wegens opruiing en smaad en laster

  reageer
 • Henk

   

  Ze weten dat het doen van valse aangifte strafbaar is?

  reageer
 • Erik

   

  Wat een gezeur. De Wildernis is exact wat de naam al zegt wildernis. Daar gelden de wetten en het recht van de sterkste. De natuur is geen Disney. Dat de Oostvaarderplassen een ontworpen natuurgebied betreft klopt. Daar is niet mis mee, maar laat de natuur zich zelf daarna zelf ontwikkelen, en ja dat gebeurt met vallen en opstaan.

  reageer
 • Ikke

   

  Dat mens is gek en weet niet waar ze het over heeft!

  reageer
 • Doeterniettoe

   

  Als je als particulier zo dieren houdt dan heb je de volgende dag de dierenpolitie op de stoep.

  reageer
 • Hendrik

   

  Buitengewoon zinvol. De politie heeft verder toch niets te doen, dus....

  reageer
 • Lea

   

  Wat een onzin zeg. Blijf lekker in je groen links gemeente.

  reageer
 • burger

   

  triest. Ze snapt er niks van.

  reageer
 • J.p

   

  Ze heeft een foto boven de oproep van een dood paard uit nietap in 2008 welke niets met staatsbosbeheer heeft te maken.

  reageer
 • J.P

   

  Zullen ze ook aangifte doen tegen de gemeente bodegraven aangezien die nagenoeg alle planten waarop een voor nederland zeldzame libelle voorkomt heeft verwijderd. of tegen het afschieten van zwijnen op de veluwe. tegen mensen die ballonnen oplaten waar vogels in verstrikt raken Mensen (doorgaans jeugd) die hun lege fris flesje of blikje weggooien in de struiken of zee. Draagt ze zelf straks leren schoen . leren riem, leren jacket ? Eet ze vlees? en zo zijn er nog vele soorten van dierenleed. Dieren en mensen overal ter wereld gaan dood. van muizen tot olifanten. en in een nieuw ecosysteem zal er eens een balans komen , maar dood gaan gaan ze uiteindelijk allemaal. En het ene jaar wat meer als een ander jaar.

  reageer
 • henk

   

  hebben mensen niks beters te doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert