Almeerse geschrokken door situatie vluchtelingen uit Kobani

ALMERE
De Almeerse Zjakila Mardanbigi van Stichting Altruism is geschrokken door de situatie waarin vluchtelingen in het Turkse dorp Suruc leven. Daar verblijven veel mensen die uit Kobani zijn gevlucht uit angst voor terreurorganisatie Islamitische Staat.

Volgens haar leven de mensen in erbarmelijke omstandigheden en is er gebrek aan elementaire levensbehoeften.

Mardanbigi en twee andere leden van de stichting reisden vorige week naar de vluchtelingen om daar jassen en matrassen uit te delen. Een maand geleden hield hun stichting een wandeltocht in Almere om geld in te zamelen voor de vluchtelingen. Die heeft zo'n 5500 euro opgeleverd.

reacties (26)

 • pfff

   

  jan je was net als iedereen over de hele wereld stinkend jaloers toen je dat las zeker... ga eerst lezen wat deze prachtige president voor turkije voor zijn volk heeft gedaan en voor andere landen in nood!! deze man verdiend alles meer dan 80 procent van bevolkingstaat achter deze man!! kortom deze president is geweldig!!!

  reageer
 • jij hebt verstand jeroen!

   

  jeroen bedankt voor je prachtige woorden! het gaat niet alleen om je woorden maar de inhoud de waarheid die je zo mooi hebt verwoord!! zo is het en niet anders! sommige mensen geloven alles wat media voor onzin leugens roept!!

  reageer
 • Hans

   

  Ga je schamen!

  reageer
 • Bedankt Jeroen

   

  Nee, je hebt volkomen "gelijk"?????!!!!! Blijf maar klagen dat wij het oooh zoooo slecht hebben en je gaat erin geloven. Wees maar nergens dankbaar voor. Ik denk dat de mensen daar alleen al voor het feit dat ze nog leven, heeel veeel hebben om dankbaar voor te zijn.

  reageer
 • Paul

   

  Hoezo? Wij hebben altijd een dak boven ons hoofd en te eten maar sommige mensen klagen altijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Volkomen gelijk, dat koningshuis geeft bakken met geld uit, maar ondertussen verliezen veel te veel mensen hun baan door bezuinigingen. Maar het ging in dit stuk over de omstandigheden waaronder de vluchtelingen in Turkije moeten leven. Wel even iets anders dan de opvang hier. Kijk maar eens naar de beelden van de AZC in Nederland en wat er allemaal klaar staat.

  reageer
 • Almeerder

   

  Goed verwoord zo langzamerhand wordt het in Nederland een derde wereldhel en wie helpt ons????

  reageer
 • Bedankt Jeroen

   

  Je was me voor met je reacties. Ben blij dat er ook mensen zijn die niet alleen maar populistische kreten uitkramen omdat dat goed overkomt bij een beperkt gropeje mensen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf...en daarmee bedoel de manier van denken. Hoe ver deze mensen ook zijn, het zijn wel onze medemensen en niemand verdient deze leefomstandigheden in de 21e eeuw. Waar blijft de hulp aan Turkije? In dat land is ook niet iedere Turk een multimiljonair maar ze nemen de vluchtelingen nog steeds op omdat ze wel moeten helpen en watdoen wij?? De westerse wereld?? Toekijken!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Geen eten hebben om op tafel te zetten, maar wel een computer + internet. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je je prioriteiten stelt.

  reageer
 • Jeroen

   

  Las ik laatst niet dat prins Willem Alexander een peperduur vakantiehuis laat bouwen en zijn paleizen voor miljoenen laat opknappen. Turkije heeft al 1,5 miljoen vluchtelingen opgevangen, daar zijn die paar duizend van ons een schijntje bij.

  reageer
 • Jeroen

   

  De Turkse overheid heeft in een jaar tijd ruim 1,5 miljoen vluchtelingen opgevangen, zonder dat ze daar ook maar enige compensatie voor hebben gekregen.

  reageer
 • Andrea

   

  Ik denk dat wij als klein kikkerlanden al genoeg doen

  reageer
 • Bart

   

  Als u zo'n laag inkomen heeft zal uw belastingaangifte ook wel meevallen, en wel toeslagen ontvangen. U zult dus niet bij de mensen horen om wiens geld het gaat.

  reageer
 • peter

   

  Nee ik niet. Maar kan me vinden in dit bericht. eten voor mezelf op tafel zetten is al moeilijk genoeg dan ga ik niet ook nog een groep mensen steunen die Door het land in de steek worden gelaten waar ze nu zitten!

  reageer
 • Bart

   

  Minimum inkomen zegt u? Ontvangt u een uitkering van de roverheid?

  reageer
 • Almere

   

  Meerdere malen... maar ik begrijp niet wat je daar mee bedoeld in het kader van dit artikel..

  reageer
 • Jan

   

  Las ik laatst niet dat Erdogan een idioot duur paleis voor zichzelf heeft laten bouwen? Maar geen geld in Turkije voor vluchtelingen? Misschien moet de Turkse gemeenschap in dit land daar zichzelf eens goed kwaad over maken.

  reageer
 • mensen die nu het hardst roepen dat wij wel rond kunnen komen etc doen er zelf meestal niks aan! makkelijk hier reageren maar doe dan zelf ook een duit in t zakje!!

  reageer
 • johan54

   

  Hoe triest ook is dit toch een zaak voor de Turkse overheid. Die zullen wel hetzelfde doen als de Nederlandse overheid nl gewoon niets en hun volk uitkleden. Wij betalen al teveel voor opvang en dat allemaal ten koste van de ouderen en vele anderen in dit land. Ik heb geen geld om dit te steunen, want mijn eigen kind komt op de vaste lasten al te kort. Verwarming staat uit als wij niet bijdragen. Geld om eten te kopen is er niet en dat in het WELVARENDE Nederland. En wat te denken van de kosten die wij moeten maken om als mantelzorger het werk voor je moeder te moeten doen, want daar zorgt de Roverheid ook niet voor. Zelf leven wij van een minimum inkomen en moeten zuinig leven om voor mijn dierbaren ook nog wat te kunnen doen. Helaas blijft er voor anderen dan ook niets over.

  reageer
 • Gg

   

  5500 euro - 3 retour vluchten klm + Extra baggage. Hotelkosten en eten.. Hoeveel blijft er over voor jassen?

  reageer
 • Karel Urk

   

  Ooit het verhaal over De Toren van Babel gelezen?

  reageer
 • Eddie

   

  Wat een treurige reactie weer. Er staat toch duidelijk dat deze mensen uit Kobani niets hebben. Hoe kun je dan als medemens beginnen over je eigen land? Waar is je gevoel dan gebleven? En als je die kinderen daar ziet? Doet je ook niets zeker? Wat een onmenselijke reactie, bah. afz. Een werkloze alleenstaande moeder die het dus net WEL kan rondkomen.

  reageer
 • Almere

   

  gezinnen die net rond kunnen komen zeg je.. maar ze komen rond. Daar zijn gezinnen die gewoon helemaal niks meer hebben. Heel goed dat er mensen zijn die verder kijken dan onze land grenzen.

  reageer
 • Hettie

   

  Wauw, gelukkig zijn er maar weinig mensen zoals u en velen zoals dit gezin. U bent vast content met het feit dat u in het welvarende NL woont? U zou ook eens beide kunnen proberen, iets doen voor je buren EN iets doen voor een ander buiten NL.

  reageer
 • Sandra

   

  Mooi wat deze dames doen! Helaas een druppel op een gloeiende plaat maar alle beetjes helpen.

  reageer
 • Piet

   

  Hoe erg het ook is , er zijn meer landen waar het erbarmelijk ik. Maar zorg nu maar eerst dat het in ons eigen landje beter wordt, en laten we dan een keer over de landsgrenzen gaan kijken. Er zijn hier gezinnen die net aan rond komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert