PVV en GL: 'Kunnen we van OMALA af?'

ALMERE
De PVV en GroenLinks willen weten wat de mogelijkheden voor Almere zijn om uit het project OMALA te stappen. En wat de risico's en consequenties zijn. De partijen hebben het onderwerp donderdag op de agenda van de politieke markt gezet.

OMALA is de ontwikkelingsmaatschappij die namens Almere, Lelystad en Flevoland het bedrijventerrein bij vliegveld Lelystad moet ontwikkelen. Omroep Flevoland berichtte onlangs dat de ontwikkelingsmaatschappij zes jaar na de oprichting niks heeft bereikt. Dit terwijl er al honderden banen gecreëerd hadden moeten zijn. Ook hoopte Omala meer dan tien hectare grond verkocht te hebben.

De berichtgeving is aanleiding voor de PVV en GroenLinks om hierover in gesprek te gaan met de andere partijen en het college van b en w.

reacties (4)

 • Nico

   

  Kunnen we wegens gebrek aan resultaten niet van de PVV af?

  reageer
 • .\/\/.

   

  18 maart 2015 verkiezingen!

 • dion

   

  pvda bedoel je? Als de beerput rond LA open gaat, kunnen ze zichzelf ook beter opheffen, net als omala.

 • ABS

   

  @.VV. Ambtenaar soms? Als het goed gaat staan de wethouders als eerste klaar voor de foto maar als het fout gaat is het de schuld van de burger .... Ben blij dat er eindelijk in de politiek het inzicht komt dat OMALA niets anders dan gebakken lucht is, dat geeft hoop voor de toekomst (hoop ik).

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, ben geen ambtenaar, geen werkeloze of andere uitkeringstrekker (want die hebben geen recht van spreken natuurlijk). Op OMALA is al jaren kritiek, maar die werd steeds weggewuifd door....ja je raadt het al: de belanghebbenden.

 • Sjaque

   

  Wat een onzin, als het luchthavenbesluit reeds genomen was zou er zat werk zijn voor OMALA. Als dat besluit steeds weer wordt vertraagd door stomme procedurele fouten en daardoor niet de productie kan maken die vooraf bedacht was. Nu opheffen van OMALA terwijl begin volgend jaar het besluit genomen kan worden is wel een hele domme korte termijn gedachte van de PVV en GL

 • Ron

   

  Dat een omroep deze verspilling aankaart is prima maar ook ongelofelijk. Is daar geen toezicht op ? Hebben GL en de PVV en alle anderen zitten snurken ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hee Ron, waarom ben jij er niet eerder over begonnen trouwens?

 • Andree

   

  Wat een ondernemers. De typische partijen die denken dat alles vanzelf naar je toe komt.

  reageer
 • Henk

   

  Ik neem aan dat je de partijen bedoeld die met geld van de burger zijn gaan speculeren op een potentiele uitbreiding van vliegveld Lelystad en dus OMALA hebben opgericht

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert