FNV opent meldpunt voor monteurs Feenstra

LELYSTAD
Vakbond FNV is een meldpunt gestart voor verslechterde arbeidsomstandigheden bij Feenstra Verwarming BV Lelystad. De directie heeft zonder overleg bepaald dat de reistijd van monteurs naar klanten voortaan buiten de werktijd valt.

Volgens de FNV is de kans groot dat de arbeidstijdenwet wordt overtreden, omdat de werkdagen langer worden. De vakbond probeert al sinds september met de directie in gesprek te komen, maar die zou afspraken herhaaldelijk afzeggen.

Als het meldpunt veel klachten oplevert en de directie niet wil overleggen, stapt de FNV naar de rechter. Een woordvoerder van Feenstra Verwarming BV Lelystad laat weten dat volgens haar alles volgens de CAO gaat en dat ze de commotie niet begrijpt.

reacties (11)

 • henk

   

  Is een bedrijf als Feenstra slecht af denk ik , want dan is vanaf de zaak alles werktijd . Plus dat de verzekering voor die auto's veel hoger wordt . Maar het is wel gezelliger om s'morgens eerst een kop koffie met elkaar te drinken .

  reageer
 • George

   

  nou simpel dan, bedrijfsautos op het werk laten, monteurs zelf op eigen vervoer naar het werk laten komen en vanaf daar de werktijd laten beginnen, kijken wie dat wil. met een beetje plannen start je in je eigen buurt en eindigt daar ook, zo deed ik dat altijd. weinig reistijd naar huis

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is ook gebruikelijk dat van de reistijd een half uur als 'eigen tijd' wordt gerekend, en de rest voor de werkgever. Dit moet op de werkstaat worden aangegeven (ter controle op de arbeidstijdenwet)

  reageer
 • Dirk

   

  De eeuwenoude discussie in een veel te dure CAO. Wellicht moeten deze regelingen herzien worden naar 2014? Wat is het vervolg, een failliet bedrijf. Daar heeft niemand baat bij. Zowel werknemers als werkgevers doen er goed aan om een duurzame oplossing te bedenken. En dan gaat het niet alleen om geld, want o, o, o, als je de monteur dicht bij huis in de planning zet, dan is het ook niet goed want dat kost reisuren (lees overuren) en daar is de hypotheek op afgestemd. Het is de kip en het ei. Afschaffen die reisuren en de planning zo inrichten dat men dicht bij huis kan werken. En dit is niet nieuw!

  reageer
 • B.

   

  Reistijd is volgens de Arbeidstijdenwet woon-werkverkeer of werk-werkverkeer. Werk-werkverkeer is voor de wet arbeidstijd. Woon-werkverkeer is geen werktijd, maar rusttijd. De tijd die gemoeid is met reizen dat onder gezag van de werkgever plaatsvindt, is volgens de ATW echter werk-werkverkeer en telt dus wel mee als arbeidstijd. Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld een installateur of ICT’er op verschillende plekken in het land werkt. Van de website van FNV bondgenoten....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  Als je werkt op een kantoor of in een werkplaats is het logisch dat je reistijd in eigen tijd is , je kunt ook naast je werk gaan wonen . Als buitendienst medewerker heb je die keus niet , vandaag is het 1 km maar morgen kan het wel 100 km rijden wezen naar je eerste klant .

  reageer
 • Donnie

   

  Belachelijk dat een rit naar een klant buiten werktijd is. Ze gaan niet voor de lol naar zo'n klant toe........

  reageer
 • George

   

  de reistijd van naar de eerste klant vanaf huis valt overal toch onder je eigen tijd? vanaf de laatste naar huis ook. Tenminste heb ik dat als service monteur altijd meegemaakt.

  reageer
 • Ron

   

  Dit gaat orders kosten heren.

  reageer
 • MM

   

  Waar ik benieuwd naar ben welke reistijd ze bedoelen? De monteurs starten vanuit huis toch en eindigen toch thuis? Dan lijkt het me logisch dat de eerste rit naar je klant en de laatste rit naar huis je eigen tijd is / wordt. Iedereen moet naar zijn werk komen. Mijn werkgever ziet me al aankomen als ik zeg dat mijn werktijd ingaat op het moment dat ik van huis wegga.

  reageer
 • Havenaar

   

  Het is sowieso een waardeloos bedrijf. En daar kan geen doos chocola tegenop. Dag Feenstra!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert