Raad wil buslijn door Atolwijk behouden

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad heeft dinsdagavond tijdens de Algemene Beschouwingen besloten dat buslijn 5 door de Atolwijk moet blijven rijden.

Met het besluit om de buslijn te behouden zadelt de raad wethouder Ed Rentenaar met een probleem op. Hij heeft namelijk met vervoerder Arriva al een nieuwe dienstregeling afgesproken die per 1 januari in zou gaan. Nu de raad een ander besluit heeft genomen heeft dat gevolgen voor de hele dienstregeling.

De omzetting duurt drie maanden en kost volgens Rentenaar 100-duizend euro. Daar bovenop komen de kosten voor het in stand houden van lijn 5. Wat dat gaat kosten weet Rentenaar nog niet.reacties (15)

 • Sjonnie

   

  Ik ook, weg met Ed

  reageer
 • busgebruiker

   

  hopelijk gaan ze de tijden niet aanpassen van lijn2 duinbeek. bus sluit uitstekend aan op bus naar harderwijk zowel heen als terug!

  reageer
 • Jan

   

  Sorry hoor maar meneer rentenaar had dit kunnen verwachten. Een belangrijke busroute omzeep helpen, omdat een paar mensen hebben geklaagd omdat de bus hun huis in waarde omlaag haald. (Mensen die er gingen wonen terwijl de bus er al altijd heeft gereden) en vervolgens in de flevopost Arriva de schuld toe schuiven. mensen die naar de koploper/alberthein voorhof en de hele atolwijk moeten dat intereseer meneer rentenaar blijkbaar geen klap. Ik ben blij voor de mensen die daar afhankelijk zijn van de bus.

  reageer
 • Christine

   

  Wat een onzin, er hoeft nu niets veranderd te worden, dus dat geld wordt al uitgespaard....ennuh, mij is ter ore gekomen dat de chauffeurs de bochtjes te veel vonden....hmpf...hebben ze hun rijbewijs soms bij een pakje boter gehaald? Deze mensen zouden dus niet in de grote steden kunnen rijden! En nog wat....de buurtbewoners willen hier de buslijn behouden! Als de ouderen naar de dreven moeten lopen, is dit veel te ver voor ze....hoezo kost het DAN geld!!!

  reageer
 • Potje pindakaas

   

  Super gedaan!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ko Broeders

   

  De route van lijn 5 moest juist aangepast worden omdat er klachten kwamen uit de Atolwijk door bewoners van de Atolwijk. ZIJ wilden de bus daar weg hebben. Als de bus daar blijft, komt er een claim van de bewoners, en is de gemeente daar veel geld aan kwijt... Arriva wil liefst juist die oude route handhaven.

  reageer
 • Jeroen

   

  Waarom moet dat zoveel geld kosten? Zoveel tijd verschil is er niet in beide routes dus dit is klink klare onzin. Laat de gemeenteraad er maar goed op letten dat dit geld NIET betaald gaat worden want ARRIVA draait dan de gemeente een poot uit.

  reageer
 • kees d.

   

  € 100.000,00 voor het omzetten van een buslijn en dienstregeling? Zou Connexion niet een stuk goedkoper zijn geweest?

  reageer
 • rob

   

  alle wethouders zijn slaapkoppen en zakkenvullers voor eigen gerief.

  reageer
 • Marcel

   

  Bart is een held. Dat mag best even gezegd worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Heeft de raad ook aangegeven waar dat geld vanaf gaat? Of beschikt men als enige gemeente in Nederland over onbeperkte middelen?

  reageer
 • Bart

   

  eigen schuld meneer rentenaar, met een ongeargumenteerd plan komen en zielig doen als het geld kost om het niet door te laten gaan. Mijn petitie heeft gelukkig de gemeenteraad geholpen met het besluit.

  reageer
 • piet

   

  nieuwe dienst regeling gemaakt. je kan toch alleen die buslijn aanpassen dan ben je 3 weken bezig ipv 3 maanden en kost alleen je eigen inzet en geen 100 duizend euro.

  reageer
 • Andree

   

  Hebben ze nog wat gratis geld gevonden of wordt nu ergens anders een busdienst uitgekleed?

  reageer
 • Bas

   

  Was de heer Rentenaar dan te snel met zijn besluit of doet deze wethouder gewoon maar wat hem het beste past op dat moment? Overigens is het opmerkelijk om zomaar een buslijn te schrappen. Volgens mij (burger Bas) is het de Raad die het College controleert en instemming moet verlenen op dergelijke besluiten. Gaat de heer Rentenaar deze kosten nu zelf dragen of komt dit ook weer voor rekening van de burger?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert