Autobanden van invalide lekgestoken

ALMERE
De Almeerse Judith Kertai uit de Eilandenbuurt heeft een filmpje op internet geplaatst waarop te zien is hoe iemand de banden van haar auto lek steekt. De auto staat aan de Filipijnenstraat op een invalidenparkeerplaats, die Kertai in april is toegewezen.

Al eerder zijn banden lek gestoken en is de auto bekrast. In totaal drie keer. Op aanraden van de politie heeft ze nu een camera opgehangen. Op de beelden is te zien dat zondagavond laat iemand met een paraplu langs de auto loopt en een voor- en achterband lek steekt.

De vernielingen zijn volgens Kertai begonnen sinds haar auto op de invalidenparkeerplaats staat.
reacties (44)

 • hans heijne

   

  wat heeft het voor nut om banden lek te steken en auto te beschadigen en nog wel van een gehandicapte , ze moeten zich schamen , ze beseffen niet wat ze aanrichten , gewoon te gek voor woorden , hoop dat die persoon snel te pakken nemen .

  reageer
 • Nou

   

  Kosten gehandicaptenparkeerkaart in Almere De kosten voor een parkeerkaart zijn: Medisch onderzoek € 51,60 Legeskosten bedragen € 52,55 De kosten zijn 104 euro eenmalig. Dat is dus veel minder dan 650 euro. Scootmobiel? Ik betaal mijn eigen auto toch ook zelf. Waarom moet de belasting betaler dat betalen? Ik ken die straat daar is niemand gehandicapt " pietje".

  reageer
 • pietje

   

  Wat wil je nu met dit gekopieerde stukje "Nou"? Wat jij hier plakt gaat over kentekenvrije invalidenparkeerplaatsen op straat en op parkeerterreinen, meestal te vinden bij winkels, zalen en andere openbare gelegenheden. Waar het hier om gaat is een toegewezen plek in de buurt van de woning van de gehandicapte. Die Gehandicaptenparkeerkaart is beslist niet gratis. En wie iets te veel vermogen of eigen inkomen heeft betaalt z'n scootmobiel of invalidenauto ook helemaal zelf.

  reageer
 • Nou

   

  Almere          Flevoland Gehandicaptenparkeerplaats: Betalen:                      Nee Maximum tijd:            Nee   Betaalde parkeerplaatsen: Betalen:                      Nee Maximum tijd:             Nee   Bijzonderheden:   Gehandicapten met een geldige gehandicaptenparkeerkaart (welke duidelijk zichtbaar is aangebracht) kunnen de auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Wanneer al deze plaatsen bezet zijn, mogen zij ook parkeren op de reguliere parkeerplaatsen. Hiervoor hoeft niet betaald te worden. In de parkeergarages en op de terreinen (achter de slagboom) zijn er speciale parkeervakken aangebracht. Voor het parkeren achter de slagboom moet er wel betaald worden.  

  reageer
 • oma

   

  Veel mensen denken ten onrechte dat je allerlei voorzieningen gratis krijgt. Ik kan ze uit de droom helpen, dat is niet zo. Voor een Gehandicapten-parkeerkaart moet je betalen en iedere vijf jaar ene uitgebreide medische keuring ondergaan.. Voor de scootmobiel moet je elke vier weken een eigen bijdrage aan de Gemeente betalen. In mijn geval 50 euro per 4 weken, oftewel 12,50 per week. Dat is per jaar 52 keer 12,50. Reken even uit: 650 euro per jaar

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nou

   

  Ik begrijp er niks van wie is de dader? Wie is invalide?

  reageer
 • Kitty

   

  Triest dat zoiets gebeurt. Vooral laf. Ga dan eens met de mensen praten en durf te zeggen dat je het er niet mee eens bent. Natuurljk mag je het er niet mee eens zijn, want we leven in een vrij land. Dan wenst Judith deze mensen misschien haar handicap toe, want ik neem aan dat je niet voor je lol mindervaliden bent.

  reageer
 • Paul

   

  Gaat om de camera niet om de plek en je mag wel je eigen tuin en eigendom op de openbare weg met een camera in de gaten houden.

  reageer
 • Jaap

   

  Weet jij meer? Hoe weet je nou of het om een bewoner gaat? En als het zo is dan gaat het maar om 1 bewoner, generaliseren is zo makkelijk.

  reageer
 • Judith

   

  Ik heb een briefje bij de deur hangen "hier is camerabewaking".

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Gratis en solide advies voor belanghebbenden. IK ga mij geen extra baan voor 's avonds op de hals halen.

  reageer
 • Moest ook nog bij komen staan en mensen filmen in openbaar mag ook niet.

  reageer
 • Als ik je tip mag geven hang briefje op je raam hier word gefilmd doe je dit niet mag je de opnames ook niet gebruiken.politie vooral in Buiten roepen elke keer van ik zou camera op hangen is standaard woord van ze heb ik ook vaker gehoord. Maar ze zullen je niet op de hoogte brengen dat je dat ook moet op hangen en dat negen van de tien x de officier deze beelden niet eens gaan gebruiken ook al heb je het vast staan. Helaas ervaring er mee je bent strafbaar als je mensen in omgeving niet waarschuwt dat ze gefilmd worden of kunnen worden

  reageer
 • Ben bang dat jij je opleiding moet bij spijkeren iedereen mag gebruik maken van parkeerplaats je mag hem niet eigenen mits er bord staat met jouw kenteken!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, zo'n piepersnijer heb ik ook wel eens meegemaakt. Doen of ze op de openbare weg gereserveerde plaatsen hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Eerst maar een telelensje op de camera zetten." "Bij regenachtig weer maar even wat posten in de straat." "Ook 's avonds even met een cameraatje door alle brievenbussen" "overal aanbellen" - je gaat het nog druk krijgen, oude ingenieur. Want ik neem aan dat je de handjes zelf wel 'even' laat wapperen?

  reageer
 • pietje

   

  Zit dus duidelijk een schroefje los bij deze persoon... Sterkte ermee.

  reageer
 • Andries

   

  Peter Politieman, Het mag helemaal niet en openbaarmaken is een nog veel grotere overtreding.

  reageer
 • kees d.

   

  Volkomen respectloos! Net als mijn buren die geregeld binnen mijn parkeervak geparkeerd staan. Je krijg zo'n parkeerplaats niet voor niets. De mensen zouden een poosje jou beperking moeten overnemen om te weten te komen waarom je die parkeerplaats hebt toegewezen gekregen.

  reageer
 • Judith

   

  Haha, ja toevallig niet zo mooi ingeparkeerd een keertje ;) We hebben een sterk vermoeden wie deze persoon is, maar hebben nu bewijs, getuigen nodig die dit kunnen bevestigen. Gesprekken zijn er al door de politie en gemeente gevoerd met de betreffende persoon, maar alleen een gesprek maakt geen indruk. Er moet nu meer gebeuren om dit te stoppen.

  reageer
 • pietje

   

  Toegegeven, ze staat wel beroerd geparkeerd in dat filmpje, zo met twee wielen op de weg. Maar om dan meteen de twee goed geparkeerde banden leeg te prikken... ;-) Maar er moeten toch wel mensen in de buurt wonen die weten wie deze persoon in deze uitzonderlijk lange jas is. Desnoods even anoniem tippen, zodat er even een goed gesprek gevoerd kan worden.

  reageer
 • tja

   

  Wat een inwoners daar zeg...........

  reageer
 • carla

   

  ach de mensen zijn ziek tegenwoordig mijn man heeft ook een invalideparkeerplaats en de buren hebben nu naar 5 jaar er ook last van, ja je hebt voor je lol zo'n plaats nou ze mogen allemaal ruilen met hem, maar ja ze vergeten 1 ding dat ze ook ooit nog zo'n plek nodig hebben

  reageer
 • Judith

   

  Het gaat om de Filipijnenstraat in de Eilandenbuurt.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Asl mensen moeten zoeken/opletten zou het wel handig zijn de buurt te vermelden. Met een beetje posten heb je de overjas toch zo gevonden.

  reageer
 • tjitske velde

   

  Wat een ziek persoon! Echt zielig! Als je zo aan je parkeerplaats meent te moeten komen dan spoor je toch niet! Hopelijk wordt ie gepakt en moet ie een taakstraf doen bij gehandicapte mensen, maar wel onder toezicht! ;-)

  reageer
 • Peter

   

  Ik zou mijn opleiding bij spijkeren als ik jou was. Het mag namelijk wel.

  reageer
 • Ron

   

  Ja. Haha. Heb dat ook weleens meegemaakt. Ik parkeer in een straat in een vak. Komt er een man naar buiten en zegt, hier staat mijn dochter altijd. Ik zeg nou vannacht niet. Werd hij kwaad.

  reageer
 • Almeer

   

  Almere houd van je

  reageer
 • RR

   

  Vervelend. Notabene zijn het twee banden. Dubbel zo ziek. Moet je je voorstellen dat dit type mens de volgende dag gewoon naar het werk gaat en zelf zaken bekritiseerd. Frustratie op zo een manier uiten. Mijn voorstel is, als de dader in zijn ochtendhas en te grote schoenen, is gepakt, hij/zij een taakstraf krijgt waardoor er meer nzicht komt in het leven van minder valide mensen.

  reageer
 • Havenaar

   

  Het is gewoon zo bekrompen en laf dat als we het ergens niet mee eens zijn niet eens meer in staat zijn om in gesprek te gaan. Omdat velen dat niet meer kunnen en van daaruit alleen de kennen van geweld en of laffe daden. Geluidsoverlast van de buren? Oh dan gooien we vuurwerk naar binnen. Last van katten of honden poep? Oh dan strooien we gif. Last van een invalide parkeerplaats. Oh dan prikken we de banden lek. Wat een maatschappij !

  reageer
 • Bastiaan

   

  Wellicht heb je gelijk Maar op advies van de politie je eigen toegewezen parkeerplaats filmen is wellicht toch geen slecht idee Want iemand zn banden lek steken mag toch ook niet?

  reageer
 • Koos Nietzo Hopeloos

   

  Meneertje is zeker boos omdat meneertje 5 meter verder moet lopen, sneu gedoe

  reageer
 • Kareltje

   

  Ik wil de dader anders graag helpen om ook in aanmerking te komen voor een invalidenwagentje en parkeerplek. Sneu figuur.

  reageer
 • Pzaal

   

  dit is wel het meest zielige sneue volk dat er bestaat. jaloers zijn op een toegewezen parkeerplaats en dan telkens de auto slopen. blijf met je poten van andermans spullen af.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Eerst maar een telelensje op de camera zetten. Die jas en paraplu heb je toch zo gevonden. Wie loopt er tegenwoordig nog met zo'n jas. ook de schoenen zie je tegenwooridg ook niet zo veel zeker niet in de regen. Bij regenachtig weer maar even wat posten in de straat. Het is vrijwel zeker iemand uit de buurt. Ook 's avonds even met een cameraatje door alle brievenbussen in de straat een fotootje maken zal zeker resultaat brengen. Of overal aanbellen zeggen dat u deze man zoekt en gelijk even kijken naar de garderobe.

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Het parkeervak was vroeger zeker informeel van iemand anders? Ik heb van collega's zulke verhalen wel meer gehoord. Vervelend voor deze mevrouw maar het advies van de politie is tegen de wet. Burgers mogen helemaal niet systematisch de openbare ruimte registreren en vastleggen.

  reageer
 • Maurice

   

  Wat een laffe daad om zomaar iemands banden lek te steken, heeft zeker niets beters te doen.

  reageer
 • jo

   

  waarom blijven mensen toch niet met hun klauwen van andermans spullen af bah

  reageer
 • veeboer

   

  lekker sneu, zeker jaloers omdat deze persoon zelf iets verderop moet parkeren. is vast iemand uit de buurt

  reageer
 • Maaike

   

  Een vriendin van me (niet uit Almere) heeft een invalidenauto met bijpassende parkeerplaats in haar voortuin en is ook al slachtoffer geworden van vandalisme. De daders zijn bekend, het zijn haar jaloerse buren die niet voor de deur kunnen parkeren en menen dat ze die auto (en nog veel meer) cadeau krijgt van het WMO of het UWV (wat onzin is: ze heeft die zelf betaald). Maar ja, het is niet te bewijzen. Mijn vriendin werkt als ZZP-er, maar die buren blaten rond dat niet mijn vriendin, maar zij die auto hebben betaald van hun zuurverdiende belastingcenten en mijn vriendin alles maar in de schoot geworpen krijgt. Ik hoor het vaker, ook van anderen. dat buren snel jaloers zijn op een gratis (?!?) privéparkeerplaats. Dit soort mensen moeten zich de ogen uit de kop schamen.

  reageer
 • bvg

   

  fijne buren heb je dan. misschien moet ze de camera niet zo in het zicht hangen en misschien ook een paar in de auto plaatsen.

  reageer
 • Drontense

   

  Wat kinderachtig als je zoiets doet !! Ik hoop dat ze hem gauw herkennen en kunnen aanhouden .Kan hij alle kosten vergoeden en ook een werkstraf laten doen .

  reageer
 • Ron

   

  Verschrikkelijk. Bah.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert