Geld voor ideeën om zwerfafval op te ruimen

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat ideeën financieel steunen om zwerfafval op te ruimen in de openbare ruimte. Daarvoor ontvangt zij tot 2022 jaarlijks 90.000 euro van de Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

De gemeente hoopt op deze manier inwoners van de stad en bedrijven te stimuleren om zelf het afval op te ruimen.

Het geld wordt onder meer ingezet om vrijwilligers te ondersteunen, voor educatie en samenwerking met scholen.

reacties (26)

 • Flevoburger

   

  Met al die taakstraffen moet zo'n probleem toch zo opgelost zijn? Daarnaast: onder de 25 , geen vakopleiding? Niet studerend? Geen medische belemmeringen? En een bijstandsuitkering? Ik zou zeggen "Maandagmorgen om 08 uur melden bij........ "

  reageer
 • Inwoner

   

  Gratis afval brengen bij hvc wat een onvriendelijke mensen daar

  reageer
 • beernd

   

  de gevangenis in lelystad zit vol met boeteklanten. zet die aan het werk met papierprikker en vuilniszak. ze kosten de burger al een vermogen, kunnen ze wat terug doen

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Willem en de wijkraden, samen met de scholen, doen dit al jaren, maar hebben nooit een duppie gekregen. Lelystad is altijd goed in het wiel opnieuw uit te vinden. De wijkraden worden zelfs gekort op de bijdrage van de gemeente met ca. 50%.

  reageer
 • Nou moe?

   

  Wat een overtrokken reactie zeg! Er is volgens niets mis mee wanneer we allemaal gaan voor zowel sociale rechten als plichten. Als ik werkeloos thuis zou zitten dan zou ik allang blij zijn als ik me op deze of een soortgelijke manier nuttig zou kunnen maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  "laat de bijstandtrekkers het vuil opruimen, en geef ze dan een extraatje. Zo blijven ze gemotiveerd en doen ze wat voor hun geld." - ja, u bent ook zo iemand die denkt dat mensen die een uitkering hebben een soort slaven zijn die je naar believen in kan zetten in een systeem van Bedeling waarin je ze af en toe een fooitje geeft. Bah! Mensen laten werken voor hun bijstandsuitkering verpest de arbeidsmarkt. Voor het overige: als de mensen eens ophouden hun rommel overal maar neer te gooien zou dat al heel wat helpen.

  reageer
 • Iies

   

  Wat een onmenselijk bericht zeg doe even normaal je praat zo makkelijk voor diegene die het moeilijk hebben! Dan kom jij dood leuk oordelen gedraag je !!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is dure symptoombestrijding. Het probleem is niet hoe je het afval afvoert, maar hoe je voorkomt dat Jan en Alleman zijn rotzooi overal zomaar neerplettert. Voor mijn huis staat een armetierig perkje met wat mottige struiken. Als de blaadjes vallen komt er een hele collectie chips- en snoepwikkels, bier- en energiedrankblikjes tevoorschijn. Dit alles op 3 meter afstand van een hele rij vuilnisbakken waar je het zonder enige moeite in kwijt kan. Onbegrijpelijk.

  reageer
 • ron

   

  zo is dat meer bakken! en geld voor begeleiding is onzin betaal de mensen die het doen in welke vorm dan ook

  reageer
 • Tja

   

  Erg kort door de bocht mevrouw. Er zijn op het moment genoeg mensen die na jarenlang gewerkt te hebben, en ongewild, opeens de zak krijgen, en hierna de grootste moeite hebben om een nieuwe baan te vinden. Je kunt wel stellen dat zij in al die jaren voor hun eigen uitkering gewerkt hebben. Ze hebben er gewoon recht op. Zo uit de hoogte doen over werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden is dus totaal misplaatst.

  reageer
 • brie

   

  ik wil voor 90.000 wel de hele dag vuil prikken hoor :p zelfs voir de helft wil ik dat best doen :) ik krijg nu niets voor heel veel vrijwilligerswerk hihi

  reageer
 • Ester

   

  Hoezo zo gepikeerd. Ik schrijf nergens dat het geen mensen zijn. Maar zo kunnen ze wel hun steentje bijdragen aan de maatschappij. De werkenden hebben daar geen tijd voor, maar die betalen wel de uitkeringen. Daarbij geef ze er een beloning voor, dan is het niet eens op vrijwillige basis.

  reageer
 • jan

   

  Benader lokale stichtingen en vraag of de vrijwilligers bereid zijn om af en toe gedeeltes op te ruimen en beloon hen met een bijdrage zodat ze hun werk weer verder kunnen doen.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Is VOORkomen niet beter dan genezen? M.a.w. voorkom dat er allerlei afval gaat rondslingeren, dan hoef je het ook niet op te ruimen. Mentaliteitsverandering! Dat is waar we aan moeten werken! Hoe moeilijk kan het zijn om dat zakje, blikje, pakje ff mee te nemen als het leeg/op/gebruikt is? Je hebt het immers ook meegenomen. Waarom achteloos weggooien in de openbare ruimte? Gooit men thuis ook al het afval achter de bank... :-)

  reageer
 • ras

   

  meld jij jezelf ook aan of voel jij je tegoed om een beetje vuil op te rapen. schandalig dit soort uitspraken. iemand met uitkering is ook een mens.

  reageer
 • Ester

   

  Plaats meer vuilnisbakken. In Gelderse hout staat op de berg een picknicktafel maar geen vuilnisbak. Gevolg is dat iedereen hun zooi daar laat staan. Ook lang fietspaden zijn bar weinig vuilnisbakken te vinden. En waarom laat de bijstandtrekkers het vuil opruimen, en geef ze dan een extraatje. Zo blijven ze gemotiveerd en doen ze wat voor hun geld.

  reageer
 • pietje

   

  Oplossing is toch al in Den Haag bedacht? Kan gedaan worden als tegenprestatie door uitkeringsgerechtigden. Je kunt van die 90.000 per jaar ook wat extra vuilbakken plaatsen, die geregeld legen en gratis grijpstokken en zakjes beschikbaar stellen voor mensen die tijdens dagelijkse hun wandelingetje niet te beroerd zijn wat op te pakken (mits er vuilnisbakken in de buurt zijn).

  reageer
 • tries

   

  Ik zou zeggen plaats meer prullenbakken langs de voet/wandelpaden....

  reageer
 • Rinus

   

  Ja, zij mogen het afval houden.

  reageer
 • lelystedeling

   

  belachelijk mensen moeten gewoon hun rotzooi opruimen en een beetje heropvoeden.de normen en waarde verdwijnen gewoon

  reageer
 • janneke

   

  Begin dan eens bij de kern.. De scholen zouden eens kunnen beginnen om kinderen en hun ouders te leren om rotzooi niet rond de school te dumpen,maar netjes in bakken te gooien,waarom moeten vrijwilligers hun rotzooi opruimen?

  reageer
 • Riek

   

  Krijgen de vrijwiligers een extraatje dan van die 90.000 Kom op zeg

  reageer
 • Tamara

   

  Uhm redactie, volgens mij klopt de foto niet met de genoemde gemeente in dit bericht. Jullie hebben het over de gemeente Lelystad. Maar op de foto staat een paar flats in de Molenbuurt in Almere-Buiten.

  reageer
 • Tamara

   

  Uhm redactie, volgens mij klopt de foto niet met de naam van de gemeente in dit bericht. Jullie hebben het over de gemeente Lelystad. Maar op de foto zie je de een stukje van de flats in de Molenbuurt in Almere-Buiten...

  reageer
 • Rinus

   

  Top, samen naar een schoon Lelystad!

  reageer
 • Donald

   

  Opmerkelijk initiatief van de gemeente. Ik meen me te herinneren dat Willem Vos intertijd het voortouw heeft genomen en dat zijn idee van een schoon Lelystad nu niet bepaald werd omarmd door de gemeente. Als Willem iets oppakt dan kun je er vanuit gaan dat het deugt. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden gemeente Lelystad, maar ga om de tafel met Willem Vos!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert