Ouderen trainen hersenen via tablet

LELYSTAD
In woonzorgcentrum De Uiterton in Lelystad is donderdagochtend een groep van tien ouderen gestart met 'braingymmer.' Op tablets en laptops gingen de bewoners aan de slag met geheugenspelletjes.

De hersengymnastiek is een project van het Almeerse bedrijf Dezzel Media. Die bedacht de spellen en besloot ze toe te spitsen op ouderen. Daarom is samenwerking gezocht met twee instanties in Flevoland: Coloriet en Woonzorg Flevoland. Ook werkt het bedrijf samen met een universiteit.

Gedurende een jaar gaan in totaal 150 ouderen aan de slag met de geheugenspellen. Ook volgt er een nulmeting en een nameting. Zo wordt gemeten wat het effect is van de hersentraining. Het doel is om het geheugen van ouderen te verbeteren en daarmee onder meer de zelfraadzaamheid te vergroten.

reacties (6)

 • Jan

   

  Wat een belachelijke reacties hier. Geld wegsmijten? Het gaat om ouderen die onze maatschappij hebben geholpen groot te maken. En dan zijn een paar tablets opeens teveel? Maar wel steeds hier schrijven dat we tienduizenden vluchtelingen moeten opvangen en daar niet over mogen zeuren als dat gepaard gaat met enorme bedragen belastinggeld? Ik vind het een goed initiatief!

  reageer
 • .\/\/.

   

  In de verte klinkt het mantra......"Verdienmodel"

  reageer
 • pinguin

   

  Laat er nou toch na diverse onderzoeken gebleken zijn dat dit niet alleen goed voor de hersenen is, maar ook gezelligheid stimuleert en eenzaamheid opzij zet. Prima initiatief!

  reageer
 • Madelon

   

  Voor dit soort spelletjes is geen tablet nodig.Kartonnen kaartjes voldoen . Leer die mensen te e- mailen en hun weg te vinden op het Internet. Daar gaat het geheugen echt van vooruit.

  reageer
 • sim

   

  super dat ze dit doen. Toekomst zal het uitwijzen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pietje

   

  Die spelletjes helpen niet, is al lang onderzoek naar gedaan. Beetje geld over de brug smijten, dit project.. maar ja, ict, dus niemand heeft er verstand van en iedereen gelooft er heilig in... Bewegen en sociaal actief blijven helpen wel. Mijn advies: vooral veel met elkaar kletsen en vaak nieuwe koffie of thee gaan halen tijdens deze cursus!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert