Twitteractie tegen 'dierenleed' Oostvaardersplassen

FLEVOLAND
Dierenactivisten doen een oproep om op 7 december te zorgen voor een zogenoemde tweetstorm om aandacht te vragen voor 'dierenleed' in de Oostvaardersplassen.

Zoveel mogelijk mensen moeten tegelijkertijd op twitter een tweet versturen met de hashtag #oostvaardersplassen. De initiatiefnemer voor de actie is Anita Willemse. Zij was ook de initiator van de aangifte tegen dierenmishandeling donderdag in Lelystad.

Volgens Willemse is er te weinig voedsel voor de hoeveelheid dieren in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere.

reacties (25)

 • Sander

   

  Zijn dat dezelfde mensen die bij het politiebureau van Lelystad de politie agenten van hun werk hielden met idiote acties? Egoïsten.

  reageer
 • Vos

   

  Ik zeg doen heel goed injectief van Mevr. Willemse. . google in type, "dierenleed oostvaardersplassen" en bekijk de foto`s afbeeldingen.

  reageer
 • Irene

   

  Is er niet Student natuurlijke selectie. Het is namelijk geen natuur gebied voor grote grazers. de heer Frans Vera heeft ze daar uitgezet!! en neemt niet de verantwoording. Vriendelijke groet Irene...

  reageer
 • Rita

   

  Hee Anita, ga door!! jij doet wat ik zelf al vaker overwogen heb. Chapeau!

  reageer
 • Rita

   

  Ik doe ook mee!! Ik ben het ook meer dan zat om dit droeve mishandel circus te tolereren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rita

   

  Eten of gegeten worden... werden ze maar gegeten, dan was het leed te overzien. Smijt er een paar wolven tussen.

  reageer
 • avd

   

  je hebt gelijk. er zijn twee kampen. Maar is ik in google in type, "dierenleed oostvaardersplassen" en bekijk de foto`s, dan weet ik het wel. Als er een dier sterft van zwakte prima, maar als ik een tiental kadavers zie liggen is het van een heel andere orde.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Wat ik zo maf vind, is dat beide 'kampen' schermen met 'hun' deskundigen die weten hoe het moet. Maar wie o wie heeft gelijk?

  reageer
 • Vos

   

  Jij noemt jezelf een vriend van de dieren. Flevoland nieuws is er ook voor wat leeft en geen leven heeft daar in het knekelveld dewildernix nl

  reageer
 • avd

   

  je slaat de spijker op z`n kop. Juist omdat de mens er hekken om heeft gezet en waar die staan is helemaal niet relevant, is DIEZELFDE mens verplicht die dieren te onderhouden en te verzorgen.

  reageer
 • Me

   

  To tweet or not to tweet, that's the question! #trendingtopic

  reageer
 • Wim

   

  Ga zeehondjes knuffelen in Pieterburen. Of zet alle megastallen open. Deze beesten hebben het beter. Scharrel vee. Ik word zo droevig van dit selectief gejank.

  reageer
 • IK

   

  Welke 'deskundige' spreekt van dierenmishandeling? De natuur is keihard, eten of gegeten worden, anders is het niet. Dat er hekken omheen staan is ter bescherming van de mens, weet je hoe het eruitziet, een paard door je voorruit? Een andere oplossing zou wezen elke weg, stad en spoorlijn met hekken afzetten en de beesten laten rondtrekken, meer wie wil dit?

  reageer
 • avd

   

  beste A. Anita toont in ieder geval initiatief en stapt uit de anonimiteit. Als jij vindt dat die beesten moeten kreperen van de honger, dan is dat jouw mening. Maar pas je reactie een beetje aan het onderwerp aan. Als er sprake is van dierenmishandeling, hetgeen door experts wordt bevestigd, dan past het om aangifte te doen bij de politie.

  reageer
 • Erica Hennekes

   

  Dit beheer heeft niets met natuurlijke selectie te maken. In de echte natuur zijn er roofdieren en moeten de dieren vaak honderden kilometerslange trektochten maken naar betere gebieden. In de OVP kunnen trage, oude, slecht lopende dieren overleven, als ze maar zuinig met voedsel omgaan. Onder de jonge dieren vallen de meeste slachtoffers. Het dierenpark wordt vaak met de Serengetti vergeleken. Qua klimaat en fauna kun je het beter vergelijken met Yellowstone, waar de wolven wel degelijk invloed hebben op de aantallen herten. In de meeste natuurgebieden van SBB is gelukkig wel fatsoenlijk beheer van de dieren. De Stichting Free-Nature beheert de kuddes aan de hand van ethische richtlijnen, in tal van natuurgebieden. De OVP wijkt af vanwege de visie van één persoon, die gelooft in het sprookje van "Nederland van duizenden jaren geleden" Een stukkie polder met hekken eromheen, een spoorlijn erlangs, rechte evenwijdige slootjes en geasfalteerde wegen erdoorheen!!!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Kijk je toch de andere kant op. Je kunt een boer niet vergelijken met natuur. En ja het is een natuurgebied. Dat er hekken omheen staan is logisch, want je wil geen hert, rond nog paard voor je auto hebben.

  reageer
 • A.

   

  He Anita, zoek eens een baan of ga aan het werk bij de Oostvaardersplassen om er iets aan te doen. ipv zeiken op hoe anderen het doen. Maak het verschil zelf ipv andeen te gebruiken zoals politie en burgers.

  reageer
 • IK

   

  Het is al lang geen experiment meer, het heet gewoon natuur! Hoe wil je het dan hebben? Een voedselbank voor dieren? Geen hekken? En al de ongelukken die dat als gevolg heeft? Een slagerswinkel van staatsbosbeheer? Met enkel scharrelvlees? Als je ergens tegen bent kom dan met een aanvaardbare oplossing en roep niet zomaar wat!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Deze dieren worden niet gehouden, de Oostvaardersplassen zijn géén hertenkampje. Het is natuur.

  reageer
 • Jos

   

  Het prima dat iemand dit vrijwillig oppakt. Respect. Het is moeilijk om op te boksen tegen die beroepsnatuurbeschermers die iedere avond weer rustig gaan slapen. Dit experiment moet een keer stoppen!

  reageer
 • avd

   

  Als in de dierentuinen, Safaripark Beeksebergen, Burger Zoo enz, waar de dieren ook vrij rond lopen binnen afrastering, aan hun lot zouden worden overgelaten, dan is Nederland te klein. Nu heeft Staatsbosbeheer zijn eigen dierentuin en nu mogen deze beesten aan hun lot worden overgelaten. Het sterkste dier wint. Ook deze dieren leven binnen een afrastering. Waar is het verschil?????

  reageer
 • Bewoner

   

  Ik doe mee! Ik ben het zat in de winter al die dode en uitgemergelde dieren te zien vanuit de trein. Als een boer zijn dieren zo laat verhongeren heet het dierenmishandeling. Doet de overheid het, heet het natuurbeheer. Walgelijk. Schiet ze dan af ipv verhongeren.

  reageer
 • ger.

   

  hoe lang bestaat dit park eigenlijk al.en dan nu zo een actie???

  reageer
 • Esther

   

  Hmm... dan zal ik een positieve tweet verzenden op die dag met hashtag oostvaardersplassen. ;)

  reageer
 • Student

   

  Natuurlijke selectie heet dat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert