Actie tegen imagoschade door schaliegas

NOORDOOSTPOLDER
Boeren in Noordoostpolder moeten zich meer verdiepen in de gevolgen van boringen naar schaliegas in de gemeente. Dat zeggen Inge de Vries uit Espel en Gerrie Abrahamse uit Marknesse.

De vrouwen zijn beide getrouwd met een boer en allebei betrokken bij landbouworganisatie LTO Noordoostpolder. Het valt hen op dat weinig agrariërs zich bewust zijn van de gevolgen van schaliegasboringen. De Vries en Abrahamse maken zich vooral zorgen over imagoschade. Volgens hen zullen klanten wereldwijd het laten afweten als blijkt dat agrarische producten uit een 'schaliegasgebied' komen.

De Vries en Abrahamse hopen zowel boeren bewuster te maken als meer actievoerders achter zich te krijgen. Dan kunnen ze als collectief naar de overheid stappen. Eind 2015 maakt minister Kamp bekend of het bedrijf Cuadrilla in Noordoostpolder mag boren naar schaliegas.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Het probleem is dat als het boren naar schaliegas tóch problemen voor de kwaliteit van het grondwater op blijkt te leveren dat onomkeerbaar is. Doe er een snufje wantrouwen ten opzichte van politiek en belanghebbenden bij en het dilemma is compleet.

  reageer
 • Dorien

   

  De winst is voor het bedrijf Cuadrilla (waar Henk Kamp vast een erebaantje krijgt na zijn afscheid als minister). De kosten mag de maatschappij weer ophoesten. NIET DOEN.

  reageer
 • Andree

   

  Het zal niemand van de groente of graan kopers interesseren. Er is ook helemaal geen schade. Behalve in portemonnee als je zoveel miljard gewoon zou laten zitten vanwege een waanidee.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik ben helemaal geen voorstander van schaliegas. Ik zie het probleem ook wel. Onze energiebronnen zijn eindig. Echter, met de keuze voor windenergie hebben we gas hard nodig voor een stabiel netwerk. Daarnaast verbruiken we ondanks zogenaamde verduurzaming steeds meer energie, denk alleen al aan de opmars van internet. Datacentra verbruiken de energie van middelgrote steden en er komen er steeds meer. Leuk, al die doemscenario's maar de weg terug is niet een kwestie van hybride auto's en windmolens. Om de aarde leefbaar te houden moeten we veel drastischere maatregelen treffen. Aangezien ik dat niet zie gebeuren kunnen we net zo goed doorgaan met schaliegas. Dan hebben we in elk geval voorlopig nog dat ons licht blijft branden.

  reageer
 • STOP het verkruimelen van de Aarde.

   

  Beste Swiebertje je reactie is kenmerkend voor mensen die met een korte termijn geheugen werken.Het Geld staat momenteel centraal voor heb zuchtige mensen die op korte termijn willen scoren . De grondlagen worden op het ogenblik door verschillende activiteiten beïnvloed om na te denken over de toekomst van de Aarde inclusief het bestaan van de Mensheid.Het imploderen van de Aardkost met de warmte ontwikkeling van de gehele Aarde zal voor de toekomst een opgave worden om normaal overal te leven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Wit

   

  Kom mensen, doorlopen. Laten we alsjeblieft geloof houden in onze Grote Swieber. Anders raken we fors in de problemen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik heb jaren op het plat geboord, geloof mij volgens Nederlandse maatstaven en regels is dat veiliger dan windmolens op een dijk.

  reageer
 • Reaguurderdt

   

  Waar zouden we zijn zonder de deskundigheid van swiebertje? Zal wel ergens grof geld verdienen als topadviseur van een grote oliemaatschappij. Of hoofd communicatie strategie van een geheime denktank?

  reageer
 • Laten die dames zich maar eens druk maken over het imago van de boeren als subsidie vreters. Voor ALLES hebben ze tegenwoordig subsidie voor nodig. Ze hebben schijnbaar NOOIT van bedrijfs risico gehoord.

  reageer
 • Rinus

   

  Er gaan geen Nederlanders boren!!

  reageer
 • Rinus

   

  Zorgen over imago schade? Geen zorgen over milieu schade? Is bij boeren alles afkoopbaar?

  reageer
 • kees d.

   

  Laat me niet lachen Nederlandse boorders kunnen niets zonder enige vorm van schade aan te brengen. Dit kabinet heeft lak aan alles wat betreft het boeren waar dan ook. De economische belangen gaan voor alle nadelen

  reageer
 • Swiebertje

   

  Imagoschade gebaseerd op een heleboel leugens? Er is nog helemaal niets bewezen over schade voor milieu en omgeving als het boren op een verantwoorde manier gebeurd. En dat kun je aan de Nederlanders wel overlaten. Over boringen voor 'duurzame' warmtepompen hoor je toch ook niemand?? Terwijl ook daar chemicaliën de grond ingaan(tegen bevriezing van de bron). Die dure windmolens van dezelfde boeren moeten toch echt ergens door gecompenseerd worden. Het is nu al behoorlijk problematisch op het netwerk door de overvloed aan windmolenenergie. Als we doorgaan met de huidige plannen en ontwikkelingen zijn onze gascentrale broodnodig om een black-out van ons net te voorkomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert