Vrouw schopt overvaller van zich af

ALMERE
Een vrouw heeft vrijdagavond in het Muzenpark in Almere een berover van zich af weten te slaan. Dat meldt de politie. Het slachtoffer reed op haar fiets en werd rond 18:15 door een man aangesproken. Nadat ze was gestopt, duwde hij haar in de bosjes.

De man bedreigde de vrouw en eiste haar telefoon. Zij gaf niet toe en begon de man te schoppen. Daarbij schreeuwde ze hard. Een toegesnelde vrouw, die alles heeft zien gebeuren, hielp het slachtoffer. Daarop ging de overvaller er vandoor in de richting van de Louis Armstrongweg.

De politie heeft de overval in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen.

reacties (7)

 • Remi

   

  http://www.politie.nl/mobile/nieuws/2014/november/22/03-getuigenoproep-poging-beroving.html Getuigenoproep poging beroving Laatste update: 22-11-2014 | 10:55 Almere - Vrijdagavond 21 november heeft een nog onbekende man geprobeerd een 24-jarige vrouw te beroven in het Muzenpark. De politie is op zoek naar getuigen. Die avond fietste het slachtoffer rond 18.18 uur in het Muzenpark. Zij zag dat een man haar tegemoet kwam lopen. Hij sprak het slachtoffer aan, pakte haar fiets en gaf haar een duw waardoor zij met de fiets in de bosjes viel. De man bedreigde haar en eiste haar telefoon. Hierop schreeuwde en schopte de vrouw haar belager. Een vrouw die getuige was, schoot het slachtoffer te hulp waardoor de man vluchtte in de richting van de Louis Armstrongweg. Het gaat om een man van ongeveer 35 - 40 jaar oud met een licht getint uiterlijk, met een licht snorretje, kort haar, ongeveer 1.80 meter lang, een fors postuur en hij droeg een opvallende felblauwe gewatteerde jas. Verder sprak de man duidelijk Nederlands zonder accent. De politie verzoekt getuigen van dit incident contact op te nemen via 0900 – 8844.

  reageer
 • Dave

   

  Inderdaad wel gevaarlijk wat deze vrouw deed,maar wat een heldin.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Een getuige die een signalement nodig heeft? Die telt niet mee!

  reageer
 • M.

   

  Die overvaller is toch ook een getuige ;-). Dus gewoon doorzoeken. En het signalement; een ding weten we al, het was een man.

  reageer
 • Eddie

   

  You go girl! Weet dat het levensgevaarlijk kan zijn, maar toch ben ik trots op deze meid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mindseye

   

  als ze zo hard om getuigen vragen geen dan een signalement.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Ze moeten geen getuigen zoeken. Ze moeten de overvaller zoeken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert