Uienexporteur Oomen Agro failliet

MARKNESSE
Uienexporteur Oomen Agro in Marknesse is failliet verklaard. Bij het bedrijf aan de Vollenhoverweg werken 10 mensen.

Oomen Agro bestaat sinds 2000 en zegt jaarlijks zo'n 25 miljoen kilo uien te verwerken. Deze worden vervolgens verscheept naar onder meer Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, Afrika en Zuid-Amerika.

Het bedrijf heeft een eigen sorteer- en verpakkingsafdeling en slaat ook uien op. Over een eventuele doorstart is nog niets bekend.

reacties (3)

 • Koos W.

   

  @Jaap; nee ik ben geen bedrijfsadviseur, verre van dat. @Joep; als de prijzen te laag zijn dan bieden de boeren de uien geeneens meer aan ter verwerking omdat de kosten dan hoger zijn dan de opbrengsten. En dan heb je geen werk. @JeeBee; Als een bedrijf gespecialiseerd is in de verwerking van slechts een gewas, dan loop je het risico dat als er problemen zijn met dat gewas je geen werk hebt. Als je eerder omschakelt en je bedrijf aanpast aan het verwerken van meerdere gewassen kun je het risico spreiden. Wat precies de oorzaak van het faillissement is wordt niet vermeld, ik gaf echter alleen aan dat het al tijden moeilijk gaat in de uienbranche en dat dan faillissementen niet onlogisch zijn.

  reageer
 • Koos W.

   

  Het is natuurlijk altijd vervelend als een bedrijf failliet gaat en mensen hun baan verliezen, maar al langere tijd zijn er berichten over dat de uien niets opbrengen omdat het aanbod te groot is. Dan is dit toch helaas een logisch gevolg. Komt in meerdere branches voor. Niet tijdig omschakelen en anticiperen op veranderingen betekend uiteindelijk het einde van een bedrijf.

  reageer
 • JeeBee

   

  'Niet tijdig omschakelen'.. De prijs van uien kan van het ene op het andere jaar enorm verschillen, dus dan zou uw idee betekenen dat het bedrijf zou moeten omschakelen op de verwerking van andere producten/gewassen en moeten investeren in de benodigde machines voor zo'n specifiek product in een markt die waarschijnlijk voor dat product/gewas ook al verzadigd is. En na de investeringen wordt ineens de prijs van de uien weer gunstig wordt.... Of heeft u ideeën voor teelten/handel/verwerking van gewassen waarmee dit bedrijf zijn voordeel had kunnen doen???

 • Joep

   

  Bedrijf doet handel en verpakking zo te lezen. Dan heb je als je alle risico's goed beheerst dezelfde winst bij lage als bij hoge prijzen.

 • Jaap

   

  Wat weet jij dat toch goed,bedrijfsadviseur zeker?

 • arie

   

  dat krijg je ervan hea met die belachelijk lage prijzen

  reageer
 • avd

   

  wie is hea????

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert