Basisschool De Architect zwakke school

ALMERE
Basisschool de Architect in Almere Buiten is door de onderwijsinspectie bestempeld als zwak. De school in de Bouwmeesterbuurt ontstond in 2012 na een fusie van De Manse en de Piramide.

De resultaten van de leerlingen in groep acht zijn de afgelopen jaren achter gebleven bij het landelijk gemiddelde. De ouders zijn door de school geïnformeerd.

De Almeerse Scholen Groep heeft een nieuwe tijdelijke directeur aangesteld. In het najaar van 2015 komt de onderwijsinspectie opnieuw langs. Almere telt nu twee zwakke basisscholen, naast De Architect is ook Letterland een zwakke school.


reacties (7)

 • me

   

  Van zeer zwak naar zwak gegaan dus zit vooruitgang in. Als je weet wat leraren tegenwoordig allemaal moeten doen buiten lesgeven om. Leraren doen hun best maar hoger af stelt zoveel eisen. Misschien moeten ze eens een weekje meedraaien! Grote groepen, veel administratie, overleggen, en oh ja dan moet je ook je lessen voorbereiden wat volgens mij het belangrijkste is maar waar weinig tijd voor overblijft. Leraren werken niet van 8 tot 17 ook in de avonduren en weekenden maar dat weten de meeste niet!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "we beoordelen kinderen op hun vermogen om data te onthouden en vervolgens weer te herproduceren." - nee, de negentiende eeuw is voorbij.

  reageer
 • Esther

   

  Dan ben je zeker weinig betrokken bij de school, het niveau van de leraren is op een bedenkelijk niveau, verzuim van leerkrachten is erg hoog, communicatie is zeer slecht, en maar vol houden dat zij hun best doen. Gezien het niveau en achtergrond van de huidige leerlingen is je best doen niet meer genoeg. Er zal iets extra's gebracht moeten worden . En dat kunnen de huidige leerkrachten niet, helaas........

  reageer
 • Loes

   

  Ze hebben zeker Het Spectrum in ALMERE buiten vergeten, als je het echt over een zwakke school hebt, is dat wel van toepassing op Het Spectrum. Je hoeft alleen maar het rapport van de onderwijs inspectie op te zoeken via internet. Leerlingen komen met een dramatisch niveau van deze school af, leerling aantallen lopen sterk terug.

  reageer
 • ikk

   

  zwakke school of niet de leerkrachten doen hun best!..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marc

   

  Het roer moet om, we beoordelen kinderen op hun vermogen om data te onthouden en vervolgens weer te herproduceren. Kinderen waarbij de bedrading toevallig zodanig is aangesloten dat ze in het "schoolsysteem" dit truukje beheersen bestempelen we als goed en geslaagd. Kinderen die dit niet kunnen worden als slecht en als mislukkeling beoordeeld. Leer kinderen probleem oplossend denken, communiceren, samenwerken, stimuleer creativiteit. En belangrijker nog...help kinderen bij het ontdekken van hun talenten en laat ze passie ervaren voor hetgeen ze doen. En hou op met het beoordelen met goed en fout.

  reageer
 • pieter

   

  dat komt door het bestuur dus directie als die een beetje meer betalen en de leraren ook af en toe naar een opschoon dagje laat gaan dan krijg je dit soort dingen niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert