Betere huisvesting voor vluchtelingen

DRONTEN
Op het asielzoekerscentrum in Dronten wordt hard gewerkt aan de bouw van winterbestendige huisvesting voor 300 asielzoekers.

Portocabins vervangen de paviljoens, waarin de vluchtelingen uit vooral Syrië sinds de zomer worden opgevangen. De paviljoens zijn niet geschikt voor de winter, de portocabins wel. In Dronten mogen zij twee jaar bij het AZC staan.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers wil ook bij het AZC Luttelgeest paviljoens vervangen door portocabins voor vierhonderd vluchtelingen. Hierover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. Naar verwachting gebeurt dat half december.

reacties (4)

 • Blijft lastig, hoe hadden ze het? Het hoeft hier ook geen Hilton te zijn.Vaak terecht gevlucht , maar pas op voor slechteriken die mee komen. Ik zie wel altijd vluchtelingen lopen met volle tassen van de action/ Aldi uit kampen of bij bushaltes staan daar. Toch moet je er niet aan denken, je vaderland verlaten met niets anders als je kleren. Wellicht een kerst actie ? Inzameling voor eerste behoefte?als die er zijn? Of voor verdere behoeften?

  reageer
 • DDB

   

  Mooi. Deze mensen verdienen goede huisvesting na al die ellende. Wel zitten ze alsnog dicht op elkaar, maar in ieder geval veilig!

  reageer
 • medewerker azc

   

  volgens mij begrijp je niet dat aanpassingen van lege panden ook enorm veel kapitaal kost, uitbreiding bestaande azc centra is goedkoper en alle voorzieningen zijn er al

  reageer
 • Polderman

   

  't mag allemaal wat kosten bij het COA. Half Nederland heeft moeite om zelf alle voorzieningen te bekostigen en moeten er meestal hard voor werken. En bij het COA wordt een geld uitgegeven. Ik vind best dat er opvang mag zijn voor asielzoekers, maar hou t wel binnen de perken. Er zijn genoeg leegstaande kantoorpanden, oude internaten of gevangenissen. Daar zal vast ook wel een werkende kachel zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert