Wethouder Peeters haalt doel niet

ALMERE
Wethouder René Peeters heeft zijn doelstelling niet bereikt om in vier jaar het aantal zwakke basisscholen in Almere terug te brengen naar nul. De teller staat op dit moment op twee scholen die door de Onderwijsinspectie als zwak zijn aangemerkt. Dat zijn Letterland en De Architect.

Toch is de onderwijswethouder erg tevreden. Begin 2011 werd er 2,3 miljoen euro extra uitgetrokken om het probleem aan te pakken. Toen waren er 25 zwakke of zeer zwakke basisscholen. Dat er nu twee resteren, vindt Peeters wel erg jammer. Hij denkt dat de scholen nog iets langer de tijd nodig hebben.

De wethouder blijft streven naar nul zwakke scholen. Het is volgens hem niet nodig dat een basisschool zwak is. Het basisniveau moet voor elke school haalbaar zijn.

De gemeente verlegt de komende jaren de aandacht naar de kwaliteit van het mbo en naar de leerprestaties van kinderen van nul tot zes jaar. De schoolbesturen moeten vanaf nu meer zelf de kwaliteit van de basisscholen in de gaten houden.

reacties (3)

 • Swiebertje

   

  Enig verschil wat deze mensen maken is dat het op papier beter lijkt. De papieren waarheid in cijfers die tegenwoordig zo belangrijk gevonden wordt.

  reageer
 • Wim

   

  Volgens mij zitten er teveel grijze koppen op de diverse plekken. Een onderwijsinstelling is een bedrijf geworden, en is zeker geen instelling meer. 2014 mensen!

  reageer
 • Rudi

   

  De Architect heeft in 2012, 2013 en 2014 onvoldoende gescoord op de opbrengsten (lees cito-scores). De school scoorde vlgs. de inspectienormen (een school wordt vergeleken met andere scholen van dezelfde samenstelling etc.) minder dan die vergelijkingsscholen. De definitieve cijfers bij Scholen op de Kaart van 2014 zijn helaas nog niet bekend. Maar er zijn een "flink" aantal scholen die in 2012 en 2013 ook onvoldoende op de opbrengsten scoorden. Doen ze dat in de cijfers 2014 weer dan worden ze bijna automatisch een zwakke school. De stimuleringsgelden die de gemeente betaalde (7,9 Miljoen in 4 jr.) aan de div. schoolbesturen om zwakke scholen weg te werken hebben in dat geval dus niet kunnen voorkomen dat het resultaat blijvend was.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert