Wethouder Peeters haalt doel niet

ALMERE • Zo 23 november 2014 | 19:25 • Zondag 23 november 2014 | 19:25
Wethouder René Peeters heeft zijn doelstelling niet bereikt om in vier jaar het aantal zwakke basisscholen in Almere terug te brengen naar nul. De teller staat op dit moment op twee scholen die door de Onderwijsinspectie als zwak zijn aangemerkt. Dat zijn Letterland en De Architect.

Toch is de onderwijswethouder erg tevreden. Begin 2011 werd er 2,3 miljoen euro extra uitgetrokken om het probleem aan te pakken. Toen waren er 25 zwakke of zeer zwakke basisscholen. Dat er nu twee resteren, vindt Peeters wel erg jammer. Hij denkt dat de scholen nog iets langer de tijd nodig hebben.

De wethouder blijft streven naar nul zwakke scholen. Het is volgens hem niet nodig dat een basisschool zwak is. Het basisniveau moet voor elke school haalbaar zijn.

De gemeente verlegt de komende jaren de aandacht naar de kwaliteit van het mbo en naar de leerprestaties van kinderen van nul tot zes jaar. De schoolbesturen moeten vanaf nu meer zelf de kwaliteit van de basisscholen in de gaten houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel