"Onderzoek naar bezuiniging ECL zinloos"

LELYSTAD
Een motie van de Lelystadse gemeenteraad om te onderzoeken of er geld kan worden bespaard door een fusie van City Marketing Lelystad (CML) en Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL) is volstrekt zinloos.

Dat stelt ECL-voorzitter Ruud Bootsma. Volgens hem valt er geen geld te besparen, omdat zijn organisatie op één werknemer na, geheel op vrijwilligers draait. Verder ontvangt de ECL geen subsidie. Waar mogelijk wordt al met City Marketing samengewerkt, maar de taken van beide organisaties zijn volgens Bootsma totaal verschillend.

Het stoort Bootsma dat de fracties van GroenLinks, CDA en Leuc die de motie vorige week hebben ingediend, niet vooraf hebben geïnformeerd of de veronderstelde bezuiniging echt haalbaar is.

reacties (6)

 • Iwan

   

  Grappig al die zure mensen die altijd roepen er is niets te doen in Lelystad, die roepen nu net zo zuur dat ecl maar opgedoekt moet worden. Kom eens achter de pc vandaan en kijk eens om je heen in het echte leven. Voor niets gaat de zon op, maar voor niets organiseer je geen evenement!

  reageer
 • KC

   

  Ruud krijgt niet betaald. Hij en zijn vrijwillegersteam doen het gewoon goed! CML krijgt wel dik betaald en daar had op bezuinigd kunnen worden.

  reageer
 • Jaap

   

  RA RA wie is die ene werknemer wiens baantje op de tocht staat?

  reageer
 • iets slimmer

   

  zeker niet betrokken bij organiseren van evenementen. ECL is al jaren zeer verdienstelijk in het ondersteunen bij de organisatie van activiteiten en evenementen. Hulde voor deze club. opdoeken kan beter opzouten met deze stomme reactie. Azijnpisser. Ga zelf onder je eigen azijn staan.

  reageer
 • opdoeken

   

  Je zou ook ECL kunnen opdoeken en organisaties zelf de evenementen laten organiseren. ECL is ooit uit de koker van Bootsma zelf ontstaan en nu probeert hij wanhopig een stichting welke zeer gedateerd is overeind te houden. Het is 2014!! opdoeken ECL en organisaties lekker zelf laten organiseren (voorkomt ook belangenverstrengeling......)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tja

   

  Tja meneer Bootsma dat was ook niet uw sterkste kant al wethouder: vooraf informeren of iets wel zo was. Ook u was populistisch in uw tijd en nu ziet u...... populistische politiek is van alle tijd alleen staat u nu eens aan de andere (buiten) kant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert