Burgemeester krijgt eerste Lelypas

LELYSTAD
Burgemeester Horselenberg van Lelystad heeft maandagmorgen het eerste exemplaar van de Lelypas gekregen. De eerste pas is overhandigd door directeur Tony Merkelbach van City Marketing Lelystad. De rest van Lelystad kan vanaf 1 december gebruik maken van de spaarkaart, die gratis is.

Er doen 43 bedrijven mee aan de pas. Merkelbach verwacht dat dat aantal zal stijgen. Zo hoopt hij op deelname van nog twee supermarkten. Niet alleen winkeliers doen mee, ook ondernemers op de industrieterreinen.

Gespaarde punten kunnen bij de aangesloten winkeliers worden ingewisseld. Die winkeliers bepalen voor welke producten en onder welke voorwaarden.

reacties (22)

 • lelystedeling

   

  Is er toestemming verleend de naam Lelypas te gebruiken ?

  reageer
 • Edwin

   

  De Lelypas is te verkrijgen bij de deelnemende bedrijven. Houd de website www.lelypas.nl even in de gaten. Deze komt naar in aanneem 1 december online.

  reageer
 • yvonne

   

  HOE komen we aan deze pas?

  reageer
 • Edwin

   

  Waarom altijd zo negatief reageren. Misschien eens verdiepen in het idee. De verstrekte Lelypunten zijn gratis, de pas is gratis, dus doe gewoon je voordeel ermee. Als je 10 euro gespaard heb, kan je deze direct in een andere winkel ( of dezelfde ) uitgeven. Het hele idee erachter is om de Lelystadse consument binnen Lelystad te houden. Zeggen dat er dus ruimte is voor meer korting is erg kort door de bocht. Ondernemers van Lelystad proberen juist om initiatieven te om armen. Wetende dat het marge kost. Hoe meer bedrijven ermee doen, hoe leuker het word. Roepen dat het winkel aanbod slecht is, is ook lekker makkelijk. Geef je geld uit in de stad waar je woont, dan wordt het vanzelf beter. Langs de zijlijn roepen doen al voldoende mensen, doe er zelf is wat aan!

  reageer
 • Rinus

   

  Kakker aanbod dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoonster

   

  Stel je dan als ondernemer wat actiever op.

  reageer
 • KC

   

  Je krijgt hier gratis parkeerschades tgv te smalle parkeerplekken. Lekker goedkoop.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ook het Lelycentre hoort bij de stad...

  reageer
 • cil

   

  Dan parkeer je toch aan de verkeerde kant... bij het hotel sta je voor 3.50 voor de hele dag en de garage staat bijna naast de markt... dus dan kan je toch een Hollands nieuwe halen op de markt; )

  reageer
 • Flevoburger

   

  Niet te hard roepen joh. Straks gaat de politiek zich er mee bemoeien en gaat dat ook weer aan gort. Kijk , zaterdag even met moeders de vrouw naar de Gordiaanmarkt. Moeders loopt niet meer zo lekker dus we parkeren dan maar in de buurt: 2 uurtjes parkeren is bijna € 4,- ........... Da's bij het Lelycentrum dan weer 2 Hollandse nieuwe voor pa.

  reageer
 • Poe

   

  Helemaal eens, iedereen met geld gaat ergens anders heen. Ook om de joggingbroeken te ontlopen.....

  reageer
 • Poe

   

  Heel simpel, pauper aanbod. In het centrum wil je gewoon goede kledingwinkels, a-merken etc. Ze moeten het Lelycentre gewoon slopen, daarmee dwing je iedereen naar de stad te gaan.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  En ondertussen wordt het steeds drukker in het Lelycentre. Het centrum waarover vaak is gezegd dat het niks voorstelt. En toch werkt het daar nu wel: gratis parkeren, verschillende (ook bij publiek geliefde) winkels en overdekt. En oh ja, ook daar bestaat n klantenpas... Dus het kan wel in Lelystad. Wat doet 'men' fout in de Gordiaan?

  reageer
 • KC

   

  Wat hebben bezoekers van buiten Lelystad hier aan. Geef dan direct korting dan komen misschien terug nadat ze Bataviastad hebben bezocht.

  reageer
 • HM

   

  Ook dit gaat niet helpen. De winkels moeten het van de bevolking hebben. Lelystad heeft geen dorpen in de buurt en dus ook geen regio-functie. Het winkelcentrum moet het puur van de eigen bevolking hebben. En die is in Lelystad helaas zeer scheef opgebouwd. In vergelijking met de rest van Nederland wonen er in Lelystad veel meer mensen met weinig koopkracht (uitkeringen) en veel minder mensen met wat meer koopkracht (goede baan). Dat kost het winkelcentrum de kop. En dat zorgt er ook voor dat de gemeente altijd geld te kort heeft. Er is dus een andere bevolkingsopbouw nodig. Dus minder sociale huurwoningen en alles zetten op hoogwaardige werkgelegenheid.

  reageer
 • MKM

   

  Kan het doel van de verschillende soorten kortingen niet anders zijn? Met een korting aan de voorkant trek je mijns inziens mensen die vooral op zoek zijn naar goedkoop. In de huidige (online) maatschappij is het voor een traditionele winkelier lastig om het goedkoopst te zijn. Met de Lelypas (en vergelijkbare kaarten) bind je klanten langer, ze komen immers terug, ook als het niet zonder meer het goedkoopst is. In dit geval niet eens voor een specifieke winkel, maar voor vele zaken in een stad. Ik denk dat het kan gaan werken...

  reageer
 • ondernemer

   

  Ik ben ondernemer en ik ben niet benaderd dus ja hoe wordt het een geslaagd iets

  reageer
 • MKM

   

  Ongetwijfeld zal niet iedere winkelier het voordeel zien. Maar inmiddels 43 is al heel wat. Als het eenmaal gaat lopen, wordt het aanbod vast nog uitgebreid. Een goede start in elk geval, lijkt me.

  reageer
 • Ron

   

  Kansloze actie! Als je Lelystad aantrekkelijk wil maken voor winkelend publiek/consumenten dan moet je aan de voorkant de korting geven en niet aan de achterkant met weer een spaarsysteem. Ik wil niet nog een kaart in mn portemonnaie. Geef me gewpon gelijk de korting dan kom ik zeker bij je terug. Bovendien dagjesmensen hebben niets aan zo'n kaart en komen er niet speciaal voor naar Lelystad maar ze zullen wel (blijven) komen als de ruimte voor korting, die er dus blijkt te zijn, gewoon aan de voorkant wordt gegeven.....

  reageer
 • Joke

   

  Zoek je toch een andere baan.

  reageer
 • Johan

   

  Leuk zo'n actie, maar waarom doen niet alle winkeliers mee ?? BCC doet bijv. ook niet mee zag ik. Samenhang is nog ver te zoeken zo lijkt het.

  reageer
 • Waarom worden die mensen om elk wissewasje van hun werk afgehouden..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert